Μπέιζμπολ: Ο Γιοσίντα πετυχαίνει γκραν σλαμ, 6 RBI και ο Οχτάνι πετυχαίνει το 34ο του homer.

Ο Μασατάκα Γιοσίντα πέτυχε το δεύτερο γκραν σλαμ του στο πρωτάθλημα και σημείωσε έξι ρανς την Κυριακή. Οδήγησε τους Boston Red Sox στη νίκη με 11-5 επί των Chicago Cubs στο φινάλε της σειράς τριών αγώνων.

Ο συμπαίκτης του στο World Baseball Classic, Shohei Ohtani, εν τω μεταξύ, πέτυχε το 34ο home run του στο MLB για τους Los Angeles Angels στην ήττα τους με 9-8 από τους Houston Astros.

Μια μέρα μετά τα 30α γενέθλιά του, όταν είχε δει το σερί των πολλαπλών χτυπημάτων του να διακόπτεται στα οκτώ παιχνίδια, ο Γιοσίντα έκανε 3-5 και σημείωσε δύο ρανς για να βοηθήσει τους Red Sox να κερδίσουν τη σειρά στο Wrigley Field.

Ο Masataka Yoshida των Boston Red Sox χτυπάει ένα grand slam στο πέμπτο inning του αγώνα με τους Chicago Cubs στο Wrigley Field στο Σικάγο στις 16 Ιουλίου 2023. (Getty/ WeLoveSports)

Έδωσε στη Βοστώνη προβάδισμα 6-0 με την έκρηξη του με δύο out στην αρχή του πέμπτου inning σε μια γρήγορη μπαλιά 2-0 του άσου των Cubs, Justin Steele (9-3).

Ο αριστερόχειρας ακολούθησε με ένα τριπλό με δύο ράνκινγκ σε μια γραμμή στο κέντρο της περιοχής που έκανε το 8-0 στην κορυφή του έβδομου inning.

Ο Yoshida, του οποίου ο μέσος όρος χτυπήματος 0,317 ήταν ο δεύτερος καλύτερος στην Αμερικανική Λίγκα την Κυριακή, είπε ότι ανέλυσε προσεκτικά τη ρίψη του Steele πριν χτυπήσει το grand slam βαθιά στη δεξιά πλευρά.

“Έλεγξα την τροχιά των ρίψεων στα δύο τελευταία μου at-bats και ξεκίνησα αυτό το at-bat με αυτή την εικόνα στο μυαλό μου”, δήλωσε ο πρώην αστέρας των Orioles Buffaloes. “Το πρώτο του χτύπημα ήταν μια μεγάλη ρίψη και μπόρεσα να τον σκοτώσω με την πρώτη μου αιφνιδιαστική κίνηση.

Για τους Καμπς, ο Seiya Suzuki έκανε 0-for-3 με έναν περίπατο.

Ο Shohei Ohtani των Los Angeles Angels χτυπάει ένα solo home run στο ένατο inning ενός αγώνα μπέιζμπολ εναντίον των Houston Astros στο Angel Stadium στο Anaheim της Καλιφόρνια στις 16 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Στο Angel Stadium, ο Ohtani πέτυχε home run για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, πυροδοτώντας ένα ράλι στο ένατο inning με ένα σόλο χτύπημα στο κέντρο του γηπέδου με την πρώτη ρίψη του δεξιού χειριστή Phil Maton.

Με δύο άουτ και το ισοφαριστικό τέρμα στη βάση, ο δεξιός παίκτης των Astros, Kyle Tucker, έπιασε με βουτιά και στέρησε από τους Halos τη νίκη στο τέλος του παιχνιδιού.

Στο Rogers Centre του Τορόντο, ο Yusei Kikuchi έμεινε εκτός της νίκης των Blue Jays με 7-5 επί των Arizona Diamondbacks, αφού έπαιξε 4-2/3 innings με δύο ρανς και δύο χτυπήματα, κατά τη διάρκεια των οποίων είχε τέσσερα strikeouts και τρία walks.