Μπέιζμπολ: Ο Γιουσέι Κικούτσι κερδίζει για 7η φορά και οι Μπλου Τζέις νικούν τους Α’s

Ο pitcher των Toronto Blue Jays, Yusei Kikuchi, πήρε την έβδομη νίκη του στη σεζόν, αφού πέταξε επτά innings με ένα μόνο run, σε μια συντριβή 12-1 επί των Oakland Athletics την Κυριακή.

Ο Kikuchi (7-2) περιόρισε τους Athletics σε δύο χτυπήματα, συμπεριλαμβανομένου ενός homerun του Tony Kemp στο έκτο ίνινγκ, ενώ έβγαλε οκτώ άουτ και περπάτησε δύο σε μια προσπάθεια 101 πόντων στο Rogers Centre του Τορόντο.

Ο Yusei Kikuchi των Toronto Blue Jays ρίχνει εναντίον των Oakland Athletics κατά τη διάρκεια του αγώνα τους MLB στο Rogers Centre στις 25 Ιουνίου 2023 στο Τορόντο (Getty/ WeLoveSports).

Ο 32χρονος αριστερόχειρας χρησιμοποίησε αποτελεσματικά το curveball του για να ισοφαρίσει το ρεκόρ νικών του στο Major League, το οποίο σημείωσε το 2021 με τους Seattle Mariners.

“Το curveball μου δουλεύει καλά ενάντια στους δεξιόχειρες χτυπητές”, δήλωσε ο Kikuchi. “Η αναλογία των σκληρών χτυπημάτων είναι μειωμένη, οπότε θέλω να βελτιώσω ακόμη περισσότερο αυτή την πάσα”.

Στην Ιαπωνία, ο Kikuchi κέρδισε 16 παιχνίδια το 2017 για τους Seibu Lions.

Οι Blue Jays προηγήθηκαν με 4-0 μετά τα τρία πρώτα innings. Ο Kikuchi απέσυρε τους πρώτους 10 παίκτες πριν δώσει ένα διπλό στον Carlos Perez στο τέταρτο inning.

“Δεν είχα παίξει ποτέ μέχρι το έβδομο inning από τότε που ήρθα στους Blue Jays, οπότε ήταν υπέροχο”, δήλωσε ο Kikuchi.

Ο Τζορτζ Σπρίνγκερ και ο Κάβαν Μπίτζιο πέτυχαν από ένα homer και σημείωσαν πέντε runs μεταξύ τους. Ο Luis Medina (1-7) έχασε.

Μεταξύ άλλων Ιαπώνων παικτών, ο Shohei Ohtani έκανε 2-4 με ένα RBI στην ήττα των Los Angeles Angels με 4-3 από τους Colorado Rockies στο Coors Field του Denver.

Ο αμφίδρομος σταρ κατέγραψε το 61ο RBI του στην Major League με ένα τρίπλ στο αριστερό κέντρο στο έκτο inning.

Στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς δύο αγώνων των Chicago Cubs στο Λονδίνο εναντίον των St. Louis Cardinals, ο Seiya Suzuki δεν σημείωσε κανένα χτύπημα σε πέντε innings. Οι Cardinals κέρδισαν με 7-5 και μοιράστηκαν τη σειρά.