Μπέιζμπολ: Ο Γιουσέι Κικούτσι χαρίζει στους Μπλου Τζέις την 8η νίκη τους επί των Ντότζερς

Ο Ιάπωνας αριστερόχειρας Yusei Kikuchi εξουδετέρωσε τους Los Angeles Dodgers για έξι innings και κέρδισε την όγδοη νίκη στην καριέρα του στο MLB, με 8-1 για τους Toronto Blue Jays την Τετάρτη.

Ο Kikuchi (8-3) έβγαλε οκτώ άουτ, περπάτησε δύο και χτύπησε έναν, ενώ επέτρεψε επτά χτυπήματα και ένα run στο Dodger Stadium, όπου ξεπέρασε τα προβλήματα από νωρίς.

Οι Dodgers έβαλαν δύο runs χωρίς outs στο πρώτο inning και γέμισαν τις βάσεις με δύο outs στο δεύτερο. Και τις δύο φορές ο Kikuchi έκανε μεγάλα strikeouts για να σβήσει τις φωτιές.

Ο pitcher των Toronto Blue Jays Yusei Kikuchi ρίχνει κατά τη διάρκεια ενός αγώνα μπέιζμπολ εναντίον των Los Angeles Dodgers στο Λος Άντζελες, 26 Ιουλίου 2023. (AP/ WeLoveSports)

“Είχα καλή δράση του χεριού μου και ήμουν σε θέση να ρίξω πάνω στη ζώνη”, δήλωσε. “Επειδή ανέβαζε το επίπεδο των ματιών τους, μπορούσα να πετύχω outs με το slider και την καμπύλη μου, επειδή δεν τα χτυπούσαν, ακόμη και όταν τα άφηνα στην καρδιά της ζώνης.

Ο Whit Merrifield έδωσε το προβάδισμα στους Blue Jays με μια θυσία στο δεύτερο inning. Λίγα λεπτά αφότου ο Kikuchi τελείωσε το παιχνίδι των Dodgers πετώντας έξω τον Freddie Freeman, έναν από τους πιο επικίνδυνους χτυπητές στο MLB, ο Brandon Belt σημείωσε το δεύτερο run του Toronto.

Ο Merrifield έκανε το 5-0 με ένα three-run home run στο πέμπτο γύρο.

Ο Kikuchi μπήκε στο παιχνίδι της Τετάρτης με επτά νίκες, ισοφαρίζοντας το καλύτερο σύνολο του MLB από το 2021 με τους Seattle Mariners, όταν είχε 7-9.

“Δεν ανησυχώ πάρα πολύ για τις νίκες, αλλά δεν είναι τόσο κακό να ξεπεράσουμε αυτό που κάναμε στο παρελθόν”, δήλωσε.