Μπέιζμπολ: Ο νέος μάνατζερ Nakajima οδηγεί την Orix στον τρίτο συνεχόμενο τίτλο

Οι Orix Buffaloes κατέκτησαν τον τρίτο τους τίτλο στην Pacific League υπό τις οδηγίες του Satoshi Nakajima.

Ο Νακατζίμα, ο οποίος προήχθη από προπονητής της μικρής κατηγορίας σε προσωρινό αρχηγό της πρώτης ομάδας στα μέσα της σεζόν 2020, πέρασε χρόνο ως προπονητής στις Ηνωμένες Πολιτείες αφού κρέμασε τα ρούχα του catcher.

Ο μάνατζερ των Orix Buffaloes, Satoshi Nakajima, απεικονίζεται στο Kyocera Dome Osaka στις 20 Σεπτεμβρίου 2023, αφού η ομάδα κατέκτησε το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα της Pacific League με νίκη 6-2 επί της Lotte Marines ( WeLoveSports).

Μεταξύ της προσέγγισής του με επίκεντρο τον παίκτη που γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στην Ιαπωνία, ενός κύματος νέων ταλέντων που αναπτύχθηκαν από έναν οργανισμό με ανανεωμένη εστίαση και της ευκαιρίας να κληρονομήσει ένα ταλέντο γενιάς στον pitcher Yoshinobu Yamamoto, ο Nakajima ήταν το πρόσωπο της ανατροπής της ομάδας.

Για μια δεκαετία, με εξαίρεση μια μαγική σεζόν του 2014, κατά την οποία η Οριξ έφτασε μια ανάσα από τον τίτλο της PL, οι Μπάφαλο ήταν η πιο γελοία ομάδα της PL.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου η Orix ανέπτυξε τη φήμη ενός οργανισμού που στιγματίστηκε από τις φατρίες εντός του γραφείου, όπου ταλαντούχοι παίκτες αποκτήθηκαν στο ντραφτ αλλά δεν κατάφεραν να προοδεύσουν αφού έγιναν τακτικοί παίκτες της πρώτης ομάδας.

Μέχρι το τέλος της προηγούμενης δεκαετίας, το front office είχε εκκαθαριστεί και τα θεμέλια της σημερινής δύναμης των Μπάφαλο άρχισαν να παίρνουν σάρκα και οστά.

Ο Νακατζίμα ηγήθηκε της ομάδας φάρμας και προετοιμάστηκε για τη θέση του γενικού διευθυντή. Ο Γιαμαμότο μετατράπηκε ξανά σε starter μετά από μια θεαματική σεζόν του 2018 στο bullpen, ενώ ο Μασατάκα Γιοσίντα, ο οποίος μετακόμισε φέτος στους Boston Red Sox, έγινε ένας από τους καλύτερους hitters στην PL.

Αφού τερμάτισαν τελευταίοι το 2019 και το 2020, οι Buffaloes άρχισαν να κερδίζουν πρωταθλήματα.

Εκτός από την κατάκτηση των βραβείων MVP της PL 2021 και 2022, ο Γιαμαμότο έχει κερδίσει επίσης τα δύο τελευταία βραβεία Sawamura ως ο πιο εντυπωσιακός αρχικός pitcher της Ιαπωνίας. Από την Τετάρτη, είναι πρώτος στην PL σε νίκες, ERA και saves και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κερδίσει και τα δύο βραβεία και φέτος.

Οι αλλαγές στον οργανισμό σημαίνουν ότι ο Γιαμαμότο είναι απλώς το πιο λαμπρό αστέρι σε ένα γεμάτο ροτέισον αρχικών πίτσερ.

“Η ομάδα μας ήταν πραγματικά εξαιρετική”, δήλωσε ο Νακατζίμα μετά τη νίκη της Τετάρτης. “Αλλά οι παίκτες θέσης μας, με τη σταθερή δουλειά τους στο γήπεδο και τις λάμψεις τους, όλοι συνέβαλαν στις νίκες.

Οι παίκτες της Orix Buffaloes ποζάρουν για μια φωτογραφία στο Kyocera Dome Osaka στις 20 Σεπτεμβρίου 2023, καθώς πανηγυρίζουν την τρίτη συνεχόμενη νίκη τους στο πρωτάθλημα της Pacific League με 6-2 επί της Lotte Marines ( WeLoveSports).

Με την υπογραφή του ελεύθερου παίκτη Τομόγια Μόρι, του καλύτερου παίκτη θέσης της Ορίξ τη φετινή σεζόν, και μια χρονιά καριέρας από τον μεταμορφωμένο κάτσερ Γιούμα Τόνγκου, τα Μπάφαλο κατάφεραν να αφήσουν τον Γιοσίντα να πάει στο MLB και να παραμείνουν στην επιφάνεια επιθετικά.

Οι Buffaloes έγιναν η πρώτη ομάδα της PL που κατακτά τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα από τότε που οι Seibu Lions κατέκτησαν πέντε συνεχόμενα από το 1990 έως το 1994, όταν ο Nakajima έπαιζε τον ρόλο του catcher στην Orix BlueWave.

“Η ομάδα της Seibu ήταν πραγματικά δυνατή. Είναι ένας πολύ υψηλός πήχης για οποιονδήποτε, αλλά μας δίνει κάτι για να φιλοδοξούμε”, δήλωσε ο Νακατζίμα.