Μπέιζμπολ: Ο Οχτάνι πρώτευσε στην ψηφοφορία της AL για πρώτη φορά και κέρδισε μια θέση στην ομάδα All-Star

Ο Shohei Ohtani έλαβε για πρώτη φορά τις περισσότερες ψήφους μεταξύ των παικτών της Αμερικανικής Λίγκας. Ο αστέρας των Los Angeles Angels κέρδισε αυτόματα μια θέση βασικού στο All-Star Game στις 11 Ιουλίου στο Σιάτλ.

Ο Οχτάνι έλαβε 2.646.307 ψήφους στην πρώτη φάση της ψηφοφορίας, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η Major League Baseball, και θα είναι ο καθορισμένος χίτερ της Αμερικανικής Λίγκας για την τρίτη συνεχόμενη συμμετοχή του στο All-Star Game.

Ο Shohei Ohtani των Los Angeles Angels πετυχαίνει το πρώτο του χτύπημα κατά τη διάρκεια του All-Star Game στο Dodger Stadium στο Λος Άντζελες στις 19 Ιουλίου 2022. ( WeLoveSports)

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φιλάθλους που με ψήφισαν, είναι μεγάλη τιμή”, δήλωσε ο Ohtani, ο οποίος είναι πρώτος στις μεγάλες κατηγορίες με 24 home runs. “Θα το χρησιμοποιήσω αυτό ως κίνητρο και θα συνεχίσω να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό στο γήπεδο.

Ο πρώτος που συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους, ο Ronald Acuna Jr. των Atlanta Braves με 3.082.600 ψήφους, θα είναι ένας από τους τρεις βασικούς outfielders της National League.

Ο Ohtani, ο οποίος έπιασε 0,292 με 58 RBI σε 74 παιχνίδια ως παίκτης, έλαβε περίπου 540.000 περισσότερες ψήφους από τον δεύτερο σε αριθμό ψήφων στην National League, τον shortstop Bo Bichette των Toronto Blue Jays.

Ο Ohtani έχει επιλεγεί και ως DH και ως pitcher τα δύο τελευταία χρόνια, παίζοντας τον διπλό ρόλο το 2021 και μόνο ως hitter το 2022.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για τους πίτσερ θα ανακοινωθούν στις 2 Ιουλίου. Ο Ohtani είναι 6-3 με 3,13 ERA σε 15 παιχνίδια φέτος, ενώ είναι πρώτος και στα δύο πρωταθλήματα με μέσο όρο κρούσης 0,179.

Το All-Star Game θα επιστρέψει στο Σιάτλ για πρώτη φορά από το 2001, όταν ο μεγάλος Ιτσιρό Σουζούκι έλαβε τις περισσότερες ψήφους στην πρώτη του χρονιά με τους Mariners.

Ο παίκτης του μπέιζμπολ των Los Angeles Angels Shohei Ohtani ανταποκρίνεται σε αιτήματα για αυτόγραφα από οπαδούς πριν από έναν αγώνα μπέιζμπολ εναντίον των St. Louis Cardinals στο Busch Stadium στο St. Louis, Missouri στις 4 Μαΐου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports