Μπέιζμπολ: Shohei Ohtani, ο πρώτος πρωταθλητής του MLB στην Ιαπωνία

Ο Shohei Ohtani έγινε ο πρώτος Ιάπωνας παίκτης που ηγείται σε μεγάλο αμερικανικό πρωτάθλημα σε home runs, κατακτώντας τον τίτλο της Αμερικανικής Λίγκας με 44 την τελευταία ημέρα της κανονικής περιόδου την Κυριακή.

Ο αμφίδρομος αστέρας πέτυχε το κατόρθωμα αυτό παρά το γεγονός ότι έπαιξε σε μόλις 135 παιχνίδια πριν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στον αγκώνα που τελείωσε τη σεζόν τον περασμένο μήνα.

Ο Ohtani, ο οποίος το Σάββατο αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης των Los Angeles Angels για τρίτη συνεχόμενη σεζόν, είναι το ξεκάθαρο φαβορί για να αναδειχθεί πολυτιμότερος παίκτης της Αμερικανικής Λίγκας για δεύτερη φορά φέτος.

Σημείωσε μέσο όρο κτυπήματος 0,304, ποσοστό 0,412 on-base και μέσο όρο slugging 0,654, όλα ρεκόρ καριέρας στην εξαετή καριέρα του στο MLB. Ως πίτσερ είχε 10-5 με 3,14 ERA, έβγαλε εκτός 167 παίκτες σε 132 innings και αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο ρεκόρ ως ελεύθερος πράκτορας του MLB τον χειμώνα.

Ο Shohei Ohtani των Los Angeles Angels πετυχαίνει το 41ο, 42ο, 43ο και 44ο home run του για τη σεζόν 2023 στο Major League ( WeLoveSports).

Ο Shohei Ohtani (απέναντι από την κάμερα) των Los Angeles Angels πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του στον πάγκο φορώντας ένα κράνος kabuto μετά από ένα grand slam στο δεύτερο inning ενός αγώνα μπέιζμπολ εναντίον των Tampa Bay Rays στις 18 Αυγούστου 2023 στο Angel Stadium στο Anaheim της Καλιφόρνια ( WeLoveSports) == WeLoveSports