Ο Αλκαράζ αντέχει στο χτύπημα του Τζάρι, ο Μεντβέντεφ ισοδυναμεί με την καλύτερη επίδοση στο Λονδίνο

Τροποποιήθηκε

Όπως και πέρυσι στο Wimbledon, έτσι και ο Carlos Alcaraz προκρίθηκε στους όγδοους τελικούς. Ο Ισπανός αρχηγός του κόσμου και της λίστας πλασαρίσματος χρειάστηκε να πάει βαθιά στο κεντρικό γήπεδο κόντρα στον Nicolás Jarry (ATP-28) και θριάμβευσε με 6-3, 6-7 (6), 6-3, 7-5.

Οι πυροβολισμοί σχημάτισαν την πανοπλία του ύψους έξι μέτρων Χιλιανού. Ο Alcaraz δεν μπορούσε να το κρατήσει για πολύ καιρό και, αν και ήρθε ξανά δίπλα μετά από ένα διάλειμμα πίσω, έχασε ένα σετ για πρώτη φορά σε αυτό το τουρνουά. Αν και θα μπορούσε να το αποτρέψει αν δεν είχε πάει στραβά με μια εύκολη μπάλα για να μειώσει στο 6-5 στο τάι μπρέικ.

Στο τρίτο σετ, ο Jarry – υπό το άγρυπνο βλέμμα πολλών επιφανών ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένης της Vivianne Miedema, που παίζει ποδόσφαιρο στην Αγγλία – έπεσε πολύ πίσω, αλλά ένα σετ αργότερα ξαφνικά έδωσε ξανά σπίτι. Ο 27χρονος Χιλιανός, που πρόσφατα έπαιξε για πρώτη φορά αγώνα τρίτου γύρου σε επίπεδο Γκραν Σλαμ στο Ρολάν Γκαρός, ήρθε με 4-1.

Ο Αλκαράζ, ωστόσο, συνέχισε να αγωνίζεται και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο ένα εύκολο άστοχο από την άλλη πλευρά. Έσπασε μάλιστα για δεύτερη φορά και πήρε το παιχνίδι αφού επέζησε πρώτος άλλο ένα διάλειμμα.

Ο Μεντβέντεφ παλεύει από το κεφάλι του Φούτσοβιτς

Ο Daniil Medvedev κέρδισε επίσης τον αγώνα του στον τρίτο γύρο στο ημίχρονο. Ο Ρώσος πάλεψε από το αμπάρι του Ούγγρου Márton Fucsovics μετά από έναν σκληρό αγώνα: 4-6, 6-3, 6-4, 6-4.

Ο Fucsovics (ATP-67), ο βασανιστής του Tallon Grepespur στον πρώτο γύρο, χτύπησε τον τρίτο Μεντβέντεφ στο Ρολάν Γκαρός το 2020 στο προηγούμενο παιχνίδι του και φαινόταν να έχει ξανά τη νικητήρια συνταγή. Με πολλή παραλλαγή στα χτυπήματά του είχε καρφώσει τον Ρώσο.

Ο Μεντβέντεφ, ωστόσο, κατάφερε να μειώσει τα λάθη του, δημιουργώντας έτσι μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και είδε τον αναγκαστικό Φούτσοβιτς να κάνει περισσότερα λάθη. Ο Ούγγρος έκανε λάθος στο τέταρτο σετ, ωστόσο πούλησε ακριβά το δέρμα του, αλλά έμεινε με άδεια χέρια μετά από τρεις ώρες.

Ο Τέσσερις φιναλίστ του γκραν σλαμ Μεντβέντεφ, ο οποίος δεν ήταν ευπρόσδεκτος πέρυσι στο Λονδίνο λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ισοφάρισε την καλύτερη επίδοσή του στο Λονδίνο από το 2021.

Επίσης ο Τσιτσιπάς και ο Rune through

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έφτασε και για δεύτερη φορά στον όγδοο τελικό στο Wimbledon. Ο πέμπτος κατάταξης Έλληνας δεν καταδικάστηκε σε παράταση για πρώτη φορά σε αυτό το τουρνουά και κέρδισε τον Σέρβο Λάσλο Τζέρε (ATP-60) με 6-4, 7-6 (5), 6-4. Οι βετεράνοι Dominic Thiem και Andy Murray τον είχαν αναγκάσει σε πεντάρισμα αυτή την εβδομάδα.

Ο έκτος σπόρος Dane Holger Rune συμβιβάστηκε σε ένα τετράωρο θρίλερ με τον Alejandro Davidovich Fokina: 6-3, 4-6, 3-6, 6-4, 7-6 (8).

Στο τελικό σετ, ο Ισπανός Νταβίντοβιτς, ο οποίος παρέταξε τον Μπότικ βαν ντε Ζάντσχουλπ την Παρασκευή, σκότωσε δύο πόντους αγώνα στο 5-4. Ο 20χρονος Ρούνε, με τη σειρά του, έχασε ένα μπρέικ με 5-5, μετά το οποίο ένα υπέροχο σούπερ τάι μπρέικ έφερε την απόφαση. Ο Νταβίντοβιτς έδωσε προβάδισμα 8-5, εν μέρει χάρη σε ένα περίεργο σερβίς στο 8-8.