Ο αξεπέραστος Verstappen σημειώνει έβδομη σερί νίκη σεζόν στο Hungaroring

WeLoveSports.grs

Ο Max Verstappen κέρδισε για δεύτερη φορά το Grand Prix της Ουγγαρίας. Ο ηγέτης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Formula 1 οδήγησε χωρίς αμφισβήτηση την έβδομη συνεχόμενη νίκη του και την ένατη νίκη της σεζόν στο Hungaroring.

Η McLaren επιβεβαίωσε την πρόοδό της στην Ουγγαρία τερματίζοντας και πάλι δεύτερη με τον Βρετανό Lando Norris. Ο Νόρις ήταν επίσης δεύτερος στο προηγούμενο GP στο Σίλβερστοουν.

Ο συμπαίκτης του Verstappen στη Red Bull Racing, Sergio Pérez, ολοκλήρωσε το μέτριο Σαββατοκύριακο του κάπως θετικά. Ο Μεξικανός νούμερο δύο στη βαθμολογία του Παγκοσμίου Κυπέλλου ξεκίνησε τον αγώνα από την ένατη θέση και τερμάτισε τρίτος.

Η Red Bull Racing έχει πλέον κερδίσει δώδεκα αγώνες Formula 1 στη σειρά, ξεπερνώντας τη McLaren, η οποία σημείωσε έντεκα συνεχόμενες νίκες τη σεζόν του 1988.

Ο Χάμιλτον χάλασε το ξεκίνημα

Ο 38χρονος Βρετανός ξεγελάστηκε από τον Βερστάπεν και στη συνέχεια είδε και την πλάτη των McLarens των Oscar Piastri και Norris.

Για την ομάδα των Άλπεων, ο αγώνας έληξε σε εφιάλτη όταν οι Esteban Ocon και Pierre Gasly ενεπλάκησαν σε μια αλυσιδωτή σύγκρουση στην πρώτη στροφή.

Ο Zhou Guanyo (Alfa Romeo) ήταν ο εμπνευστής οδηγώντας πίσω από τον Daniel Ricciardo, με αποτέλεσμα ο Αυστραλός να χτυπήσει τον Ocon και τον Γάλλο να τρακάρει ξανά στον συμπαίκτη του Gasly.

Ο Ricciardo μπόρεσε να συνεχίσει τον πρώτο του αγώνα της σεζόν μετά την ανήσυχη εκκίνηση, αν και ο αντικαταστάτης του Nyck de Vries, ο οποίος απομακρύνθηκε από το AlphaTauri, οδήγησε έναν ανώνυμο αγώνα στο πίσω μέρος. Τερμάτισε δέκατος τρίτος.

Πιτ στοπ Πέρες πιο γρήγορα από τον χαλαρό Βερστάπεν

Στο μπροστινό μέρος του αγωνιστικού χώρου, ο Verstappen ήταν για άλλη μια φορά ο κυρίαρχος παράγοντας. Ο 25χρονος Limburger δεν έκανε λάθη κατά τη διάρκεια του αγώνα και αν υπήρχε ένα σημείο κριτικής, ήταν η ταχύτητα του pit stop του.

Εκεί που οι μηχανικοί της Red Bull χρειάστηκαν 1,9 δευτερόλεπτα για το δεύτερο pit stop του Pérez, οι μηχανικοί χρειάστηκαν «όχι λιγότερο» 2,6 δευτερόλεπτα για τη δεύτερη αλλαγή ελαστικού του Verstappen. Ωστόσο, αυτά είναι πράγματα που δεν επηρέασαν τον αγώνα.

Ήταν σημαντικό το γεγονός ότι ο μηχανικός του Verstappen μερικές φορές έλεγχε μέσω του ενσωματωμένου ραδιοφώνου αν όλα πήγαιναν καλά με τον Ολλανδό, αφού δεν υπήρχε σχεδόν καμία ανάγκη για επικοινωνία. “Ολα καλάΟ Βερστάπεν απάντησε καταφατικά.

Το μεγαλύτερο μέρος της έντασης στα τελευταία στάδια προήλθε από τη μάχη για τη δεύτερη θέση μεταξύ του Norris και του Pérez, αλλά ο Βρετανός δεν εγκατέλειψε τη δεύτερη συνεχόμενη δεύτερη θέση του σε ένα γκραν πρι. Ο Χάμιλτον έφτασε κοντά στον Πέρεθ, αλλά δεν μπορούσε πλέον να απειλήσει σοβαρά τον Μεξικανό.

Επιλέξτε εταιρεία

Ο Verstappen είναι μόνο ο πέμπτος οδηγός που κέρδισε τουλάχιστον επτά γκραν πρι στη σειρά. Το ρεκόρ κατέχει ο Sebastian Vettel, ο οποίος κέρδισε εννέα αγώνες στη σειρά το 2013.

Ο Ιταλός Alberto Ascari (1952-1953) και οι Γερμανοί Nico Rosberg (2015-2016) και Michael Schumacher (2000-2001 και 2004), όπως και ο Verstappen, κέρδισαν ένα γκραν πρι επτά συνεχόμενες φορές.

Η πίστα της Formula 1 ταξιδεύει τώρα για το Βέλγιο, όπου το Grand Prix του Spa-Francorchamps είναι προγραμματισμένο για την ερχόμενη Κυριακή.