Ο Βέντερ υπερασπίζεται γενναία τον εαυτό του στο ντεμπούτο του WTA, ο Ρας χάνει τις νυχτερινές ώρες

Τροποποιήθηκε

Η σταρ του τένις Eva Vedder δεν μπόρεσε να κοσμήσει το ντεμπούτο της σε τουρνουά WTA με νίκη. Το νούμερο 312 στον κόσμο έχασε στον εναρκτήριο γύρο του τουρνουά στο Παλέρμο με 6-7 (5), 1-6 από την Έμα Ναβάρο από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Βέντερ είχε προκριθεί στην κύρια κλήρωση με δύο νίκες στο προκριματικό τουρνουά. Ο 23χρονος από το Kortenhoef είχε σίγουρα ευκαιρίες κόντρα στον Ναβάρο, το νούμερο 57 στον κόσμο, στον ιταλικό καύσωνα (36 βαθμοί). Ήρθε με break στο 2-1, έχασε αμέσως αυτό το προβάδισμα, αλλά πάλεψε από το 2-4 στο 4-4.

Στο τάι μπρέικ, ο Βέρντερ έκανε το 5-0, αλλά ο Ναβάρο σημείωσε επτά πόντους στη σειρά και στη συνέχεια ήταν πολύ μεγάλος.

Ο Rus χάνει τις νυχτερινές ώρες

Η Arantxa Rus δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στη νίκη της στο τουρνουά στο Contrexéville της Γαλλίας την περασμένη εβδομάδα στη Σικελία. Η 32χρονη από τη Νότια Ολλανδία έχασε στον πρώτο γύρο από την Ιταλίδα Jasmina Paolini: 6-4, 5-7, 6-2.

Ο Rus δεν μπόρεσε να περάσει μετά τη νίκη του δεύτερου σετ. Αντιμετώπισε γρήγορα ένα έλλειμμα 4-0 στην τρίτη εταιρεία, αν και συνέχισε να αγωνίζεται μετά από αυτό, αλλά η ανατροπή δεν ήταν πλέον δυνατή. Γύρω στη 01:30 η Paolini χρησιμοποίησε το πέμπτο match point της.

Η Ρωσ διανύει μια καλή περίοδο παρά την ήττα. Κέρδισε δύο τουρνουά ITF και ένα τουρνουά κατηγορίας WTA 125 (το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στα κανονικά τουρνουά WTA και ITF) τους τελευταίους δύο μήνες και επομένως έχει το βλέμμα της στους κορυφαίους εξήντα. Αυτή τη στιγμή είναι το Νο. 62 παγκοσμίως, μια θέση πάνω από την καλύτερη κατάταξή της από τον Αύγουστο του 2012.