Ο ελληνικός στίβος κέρδισε τον μαθητή του διπλού συντρόφου Haase, η Pattinama-Kerkhove χάνει

Τροποποιήθηκε

Η ελληνική πίστα Tallon έφτασε στον δεύτερο γύρο του τουρνουά χόρτου ATP στο Rosmalen. Το νούμερο 38 στον κόσμο ήταν πολύ δυνατό 6-2, 3-6, 6-3 για τον Σουηδό Mikael Ymer.

Ο 24χρονος Σουηδός νούμερο 62 στον κόσμο έχει τη βοήθεια στο Libéma Open στο Rosmalen από τον Robin Haase, ο οποίος εκτός από την ενεργό καριέρα του προσανατολίζεται και στο επάγγελμα του προπονητή.

Έξοδος Pattinama-Kerkhove

Στις γυναίκες η Lesley Pattinama-Kerkhove αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο. Η μόνη Ολλανδή συμμετέχουσα έπρεπε να αναγνωρίσει τον ανώτερό της με 6-1, 6-4 στην Αυστραλιανή Κίμπερλι Μπίρελ, το παγκόσμιο νούμερο 117.

Η 31χρονη Pattinama-Kerkhove προηγήθηκε με 4-3 στο δεύτερο σετ, αλλά έχασε τα τρία τελευταία παιχνίδια, τα οποία ήταν όλα πολύωρα. Η Μπιρέλ χρησιμοποίησε μόνο τον τέταρτο πόντο της μετά από μιάμιση ώρα.

Επειδή ο Haase κάνει ένα ζευγάρι με ελληνικό στίβο στο διπλό και παίζει μαζί του και σε αγώνες Davis Cup για την Ολλανδία, αρχικά δεν σκόπευε να πάρει θέση στο κουτί των παικτών του Ymer, αλλά επέστρεψε σε αυτό.

Το βλέμμα του Haase

Στην αρχή ο Ymer φαινόταν να περνούσε ένα απλό απόγευμα. Η ελληνική πίστα ήταν το αφεντικό στο ράλι και δεν απέτυχε στο σερβίς του. Ο Ymer γκρίνιαξε και συνέχισε να κοιτάζει τον Haase. Αυτό φάνηκε να βοηθάει για λίγο, αλλά στο τρίτο σετ η ελληνική πίστα χτύπησε.

Ο ελληνικός στίβος θα αναμετρηθεί με τον Alexei Popyrin από την Αυστραλία για μια θέση στα προημιτελικά.

Ο ελληνικός στίβος είναι ο μόνος Ολλανδός που εξακολουθεί να δραστηριοποιείται στο απλό ανδρών. Ο Gijs Brouwer αποκλείστηκε τη Δευτέρα, ενώ ο κάτοχος του τίτλου Tim van Rijthoven και Botic van de Zandschulp ακύρωσαν λίγο πριν το τουρνουά.