Ο ελληνικός στίβος κερδίζει, ο Van de Zandschulp χάνει στον αγώνα Davis Cup με την Ελβετία

WeLoveSports.grΤροποποιήθηκε

Στο 1-1 βρίσκεται η Ολλανδική ομάδα τένις μετά την πρώτη μέρα του αγώνα του Davis Cup με την Ελβετία. Ο Tallon Greekpoor κέρδισε τον αγώνα του, ο Botic van de Zandschulp έχασε.

Το Greek Spoor της ολλανδικής ομάδας, νούμερο 29 στην παγκόσμια κατάταξη, ήταν πολύ δυνατό στο Groningen με 7-6 (3), 7-6 (3) για τον Marc-Andrea Hüsler, τον παγκόσμιο αριθμό 199. Van de Zandschulp, ο ίδιος νούμερο 63 στον κόσμο, έχασε με 6-4, 7-6 (3) από τον παγκόσμιο αριθμό 175 Leandro Riedi.

Ο νικητής της διήμερης συνάντησης στο Martini Plaza προκρίνεται απευθείας στη φάση των ομίλων των τελικών του Davis Cup.

Η Ελβετία κέρδισε το διάσημο βραβείο τένις μία φορά. Αυτό συνέβη το 2014 με τη βοήθεια των κορυφαίων παικτών του κόσμου Ρότζερ Φέντερερ και Σταν Βαβρίνκα, αλλά ο πρώτος έχει ήδη αποσυρθεί για λίγο και ο δεύτερος, σχεδόν 39 ετών τώρα, αλλά εξακολουθεί να κατατάσσεται στην 56η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, δεν ήταν πλέον διαθέσιμος.

Γεμάτα τα χέρια για τον Hüsler και τον Riedi

Η γενιά μετά το δίδυμο τα πάει πολύ λιγότερο καλά στη διεθνή πίστα, αλλά η Greek Spoor είχε γεμάτα τα χέρια με τον Hüsler. Αν και δεν φαινόταν έτσι μετά από ένα δυναμικό ξεκίνημα. Ο Χάρλεμερ κέρδισε το σερβίς του και μετά έσπασε αμέσως τον Ελβετό. Δύο παιχνίδια αργότερα, όμως, οι ισορροπίες αποκαταστάθηκαν: 2-2.

Ο Greek Spoor κέρδισε τον αγώνα με τους σκληρούς Ελβετούς, αλλά: «Δεν είναι ο καλύτερος μου αγώνας»

Ο Greekpoor, ο οποίος ήταν ελαφρώς εκνευρισμένος στην αρχή του αγώνα για τις μπάλες που διέρρευσαν στους παίκτες, δυσκόλεψε τα πράγματα για τον εαυτό τους κάνοντας πολλά περιττά λάθη. Μόνο στο τάι μπρέικ κατάφερε να κάνει τη διαφορά με τον Χούσλερ, ο οποίος στο παρελθόν είχε υπηρετήσει άριστα, που προτιμά να κρατήσει σύντομα τα ράλι και να πάρει το σετ.

Το δεύτερο σετ στερήθηκε ευκαιριών για break και έτσι ένα τάι μπρέικ πρέπει για άλλη μια φορά να κρίνει το ματς. Ο Greekpoor έκανε διπλό σφάλμα από νωρίς, αλλά καθάρισε αυτό το ψεγάδι με γρήγορο ρυθμό και με ωραίους πόντους. Έπειτα κύλησε στη νίκη.

Δυσκολεύτηκε και ο Van de Zandschulp, αλλά δεν κέρδισε. Στην τελική φάση του πρώτου σετ, ο Van de Zandschulp έχασε δύο φορές το σερβίς του. Ακόμη και όταν η πίεση έγινε υψηλότερη στο δεύτερο σετ, κατά τη διάρκεια του τάι μπρέικ, ο Van de Zandschulp δεν μπορούσε να κρατήσει το σερβίς του. Μόνο ένας από τους τέσσερις πόντους σημειώθηκε με δικό του σερβίς.

Την τελευταία μέρα της συνάντησης του Davis Cup μεταξύ Ολλανδίας και Ελβετίας, η Greek Spoor παίζει τένις εναντίον της Riedi. Ο Van de Zandschulp αντιμετωπίζει τον Hüsler στα δίχτυα.