Ο ελληνικός στίβος συνεχίζει να κερδίζει στο χορτάρι, ο Van de Zandschulp χάνει στον πρώτο γύρο

Η ελληνική πίστα Tallon συνεχίζει να κερδίζει στο χορτάρι. Δύο μέρες μετά την κατάκτηση του τίτλου στο Rosmalen, νίκησε τον Ισπανό Roberto Carballés στο Halle στον πρώτο γύρο με 6-2, 7-5.

Ο Botic van de Zandschulp, ο οποίος αποχώρησε από το Rosmalen την περασμένη εβδομάδα με τραυματισμό στο πόδι, τα κατάφερε λιγότερο: αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο του τουρνουά χόρτου της Queen από την Αμερικανίδα Frances Tiafoe: 2-6, 4-6.

Εξαιρετικό ελληνικό κομμάτι

Μετά την κατάκτηση του δεύτερου ATP τίτλου του, ο ελληνικός στίβος είχε σκαρφαλώσει στην 29η θέση της παγκόσμιας κατάταξης και έκανε ξανά εξαιρετική εμφάνιση στο γερμανικό χόρτο του Halle.

Στο πρώτο σετ εντυπωσίασε κόντρα στην Carballés, το νούμερο 52 στον κόσμο, με εξαιρετικά βολέ. Σέρβιρε δυνατά και έκανε το καλύτερο του παιχνίδι όταν είχε πρόβλημα.

Ο Ισπανός, που είχε χάσει τις δύο πρώτες μονομαχίες με την Greekspoor αλλά κέρδισε τον Ολλανδό νωρίτερα φέτος στο Μαρόκο, έδωσε στον Greekspoor το break στο σετ δύο στο 5-5 με διπλό σφάλμα.

Διαφορετική αίσθηση του Van de Zandschulp

Ο Van de Zandschulp έπαιξε τον πρώτο του αγώνα στο γρασίδι στο Queen’s της Αγγλίας, ενώ ο αντίπαλός του Tiafoe κέρδισε τον τίτλο στη Στουτγάρδη την περασμένη εβδομάδα. Ο Ολλανδός νούμερο 41 και ο Αμερικανός νούμερο 10 στον κόσμο ξεκίνησαν λοιπόν τον αγώνα τους με πολύ διαφορετικά συναισθήματα.

Ο Van de Zandschulp έδωσε αμέσως το σερβίς του και επίσης δεν είχε απάντηση στο καλό παιχνίδι του Tiafoe στο υπόλοιπο σετ. Στο δεύτερο σετ ο Ολλανδός έδωσε λίγη παραπάνω αντίσταση, αλλά ένα μπρέικ στο 4-4 ήταν μοιραίο.