Ο ελληνικός στίβος χάνει τα προημιτελικά της Βασιλείας, αλλά πλησιάζει τις 20 πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης

WeLoveSports.gr

Ο Tallon Greekpoor αποκλείστηκε στα προημιτελικά του τουρνουά ATP της Βασιλείας. Ο Ολλανδός έχασε από τον Πολωνό Hubert Hurkacz σε τρία σετ: 7-6 (6), 4-6, 4-6.

Φτάνοντας στα προημιτελικά, η Φράνσεσπορ πλησιάζει στην πρώτη 20άδα της παγκόσμιας κατάταξης. Ο 27χρονος Ολλανδός ανεβαίνει από την 25η στην 22η θέση.

Ο ελληνικός στίβος χάνει οριακά από τον Πολωνό σταρ Hurkacz στα προημιτελικά της Βασιλείας

Ο ελληνικός στίβος δεν χρειάζεται να ντρέπεται για την ήττα του από τον Hurkacz, τον παγκόσμιο αριθμό ενδεκάδας. Σε ένα ποιοτικό ματς, ο Greek Spoor έδειξε ότι μπορεί να συναγωνιστεί την παγκόσμια κορυφή.

Ο Greekpoor κέρδισε το πρώτο σετ σε τάι μπρέικ, αφού επέζησε από σετ πόιντ με 4-5. Στο συναρπαστικό τάι μπρέικ, ο Χούρκας πήρε άλλα τρία σετ πόντους στο 3-6, αλλά ο Φράνσεπουρ τα καθάρισε όλα. Μάλιστα, ο Ολλανδός κέρδισε πέντε σερί πόντους και πήρε το πρώτο σετ.

Hurkacz σχεδόν άψογο

Στο σετ δύο, ο Hurkacz έκανε μπρέικ στο τρίτο παιχνίδι. Στη συνέχεια ο Greekpoor έπαιξε πιστά, αλλά δεν μπορούσε πλέον να πιέσει τον Πολωνό, ο οποίος έκανε μόνο τρία λάθη σε όλο το δεύτερο σετ, στο σερβίς του.

Ο Greekpoor δυσκολεύτηκε να κερδίσει το σερβίς του game στο τρίτο σετ. Υπήρχαν ευκαιρίες για περισσότερα, όπως δύο ευκαιρίες μπρέικ που είχε για να κάνει το 3-1, αλλά δεν τις πήρε. Στο 3-3, μια ευκαιρία ήταν αρκετή για τον Χουρκάτς. Όταν ο Πολωνός σέρβιρε για το ματς στο 4-5, παρέμεινε ψύχραιμος.