Ο Περέζ παλεύει με την πτώση στη φόρμα: «Έχει επιβιώσει δίπλα στον Μαξ για δύο χρόνια, ένα επίτευγμα από μόνο του»

WeLoveSports.grs

Λαμπυρίζοντας από περηφάνια, ο Christian Horner περπάτησε από τη μάντρα του Circuit Gilles Villeneuve στο Μόντρεαλ το απόγευμα της Κυριακής. Ο Max Verstappen είχε χαρίσει στο Red Bull Racing την εκατοστή νίκη στην ιστορία του αγωνιστικού στάβλου, μετά από ένα ακόμη άψογο Σαββατοκύριακο.

Χάρη στον Verstappen, το αφεντικό της ομάδας Horner έχει κάθε λόγο να είναι σε καλή διάθεση, αλλά η απόδοση του συμπαίκτη του Sergio ‘Checo’ Pérez θα του προκαλεί όλο και περισσότερους πονοκεφάλους. Ο Μεξικανός κέρδισε δύο γκραν πρι στην αρχή της σεζόν, αλλά παλεύει με μια σοβαρή πτώση στη φόρμα εδώ και μερικές εβδομάδες.

«Δεν μπορώ να αντέξω οικονομικά ένα κακό Σαββατοκύριακο»

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της Πέμπτης στον Καναδά, ο Pérez ρωτήθηκε τι είχε μάθει περισσότερο από τον Verstappen σχεδόν σε δυόμισι χρόνια ως συμπαίκτης του. «Ο Μαξ είναι πάντα σε θέση να αποδίδει, δεν είχε ένα κακό Σαββατοκύριακο φέτος», είπε ο Πέρεθ.

“Πρέπει να το έχω και αυτό, γιατί δεν μπορώ να το αντέξω οικονομικά. Πρέπει να το ξεφορτωθώ”.

Ο ίδιος έβαλε το δάχτυλό του στο πονεμένο σημείο. Ο Pérez θα ήθελε πολύ να αποτελεί σοβαρή απειλή για τον Verstappen και έχει το μονοθέσιο για αυτό, όπως έδειξαν οι νίκες του στη Σαουδική Αραβία και το Αζερμπαϊτζάν. Αλλά το έχει χάσει, εδώ και αρκετά Σαββατοκύριακα στη σειρά.

Τρεις φορές χάλασε την πρόκρισή του. Κατέληξε στο προστατευτικό κιγκλίδωμα στο Μονακό, εκτόξευσε το χαλίκι στη Βαρκελώνη και επίσης δεν κατάφερε να μπει στην πρώτη δεκάδα του grid στις βροχερές συνθήκες στο Μόντρεαλ.

Αλλά πάνω από όλα: ο Πέρεθ πάντα δεν κατάφερε να καμουφλάρει το αποτυχημένο Σάββατο, την ημέρα των προκριματικών, με μια άψογη εμφάνιση την Κυριακή. Ο Verstappen πέτυχε τρεις νίκες στους τρεις τελευταίους αγώνες, με 76 βαθμούς. Ο Πέρεθ δεν βρέθηκε ούτε μία φορά στο βάθρο και κόλλησε στους ασήμαντους 21 πόντους.

«Είναι αυτό που είναι αυτή τη στιγμή», είπε ο Pérez αφού τερμάτισε έκτος στον Καναδά. “Διανοητικά πρέπει να είσαι δυνατός και είμαι. Ξέρω ότι μπορώ να το ξεπεράσω αυτό.”

Είμαι σίγουρος ότι θα βρει τη φόρμα του σύντομα.

Κρίστιαν Χόρνερ

Χόρνερ: “Ο Τσέκο χρειάζεται ένα Σαββατοκύριακο που να τονώνει την αυτοπεποίθησή του. Είχε τρία δύσκολα Σάββατα, που σε φέρνουν σε δύσκολη θέση την Κυριακή. Πρέπει να τον στηρίξουμε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.”

Έφυγε ή ξεθωριάσει

Το να είσαι συμπαίκτης του Verstappen δεν είναι μια ανταποδοτική θέση στη Formula 1. Ο νικητής των πολλαπλών γκραν πρι Daniel Ricciardo γρήγορα ξεπέρασε τον νεαρό Ολλανδό και αναζήτησε καταφύγιο στη Renault και αργότερα στη McLaren.

Ο διάδοχος Pierre Gasly είχε ήδη αντικατασταθεί στο καλοκαιρινό διάλειμμα το έτος μετά την αποχώρηση του Αυστραλού από τον Alexander Albon, ο οποίος έσβησε στη σκιά του Verstappen για μιάμιση σεζόν προτού απομακρυνθεί και αυτός.

Ο Χέλμουτ Μάρκο έχει μια σημαντική φωνή σε όλες αυτές τις αποφάσεις για τις θέσεις της Red Bull. Ο κορυφαίος σύμβουλος έφερε τον Verstappen στη Formula 1, γνωρίζει τα προσόντα του όσο κανένας άλλος. Και ως αποτέλεσμα βλέπει ότι ο Pérez βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα αδύνατο έργο.

«Έχει επιβιώσει ως συμπαίκτης του Verstappen για δύο χρόνια, αυτό είναι από μόνο του ένα επίτευγμα».

Το συμβόλαιο του Pérez έχει διάρκεια μέχρι το τέλος της επόμενης σεζόν. Ο Χόρνερ ρωτήθηκε αν μπορεί να εγγυηθεί ότι ο Πέρεθ θα διατηρήσει τη θέση του στη Red Bull μέχρι τότε. «Είναι ακόμα νούμερο δύο στη βαθμολογία του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ο μόνος εκτός από τον Μαξ που έχει κερδίσει έναν αγώνα», αντέτεινε το αφεντικό της ομάδας.

Από μόνο του δεν υπάρχει κανένας μεσολαβητής, αλλά ο Χόρνερ θα απαιτήσει από τον Μεξικανό περισσότερα από όσα έχει δείξει τις τελευταίες εβδομάδες.

Γιατί αν ο Pérez υποφέρει ξανά στην Αυστρία σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, αυτή η δεύτερη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα θα τεθεί σε σοβαρό κίνδυνο. Ο Φερνάντο Αλόνσο βρίσκεται πλέον στους εννέα βαθμούς του πρωταθλήματος.

Όμως ο Χόρνερ κάνει υπομονή. Προσωρινός. «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι σύντομα θα βρει τη φόρμα του και θα είναι ξανά εκεί».