Ο Ρώσος χάνει στη Γκουανταλαχάρα, ο Schuurs πέφτει επίσης στο ντεμπούτο του απλού

Arantxa Rus

Η Arantxa Rus είχε αποκλειστεί στον πρώτο γύρο του τουρνουά σκληρού γηπέδου στη Γκουανταλαχάρα του Μεξικού. Ο αριθμός 47 στον κόσμο έχασε με 1-6, 6-7 (5) από την Aljaksandra Sasnovich, η οποία βρίσκεται εξήντα θέσεις χαμηλότερα στην κατάταξη.

Στο πρώτο σετ, ο Rus δεν ήταν σκιά του εαυτού του. Κέρδισε το πρώτο παιχνίδι, αλλά στη συνέχεια έχασε σε όλα τα μέτωπα από τη Λευκορωσίδα, η οποία κέρδισε επίσης την πρώτη της συνάντηση με τη Ρωσίδα πριν από τρία χρόνια στη μάχη για το Billie Jean King Cup.

Ο Ρώσος ήταν ίσος με τον Σάσνοβιτς ένα σετ αργότερα. Το δεύτερο σετ ήταν γεμάτο μπρέικ, καθώς αμφότεροι έκαναν λάθη. Με διπλό σφάλμα και μπάλα στην τελική φάση του τάι μπρέικ, η Rus σφράγισε τη μοίρα της στη Γκουανταλαχάρα.

Ο Schuurs χάνει στο ντεμπούτο

Η Demi Schuurs έκανε το ντεμπούτο της στο WTA στο single. Το παγκόσμιο νούμερο 13 στο διπλό δεν είχε καμία ευκαιρία απέναντι στην Ιταλίδα Martina Trevisan: 2-6, 0-6.

Πηγαίνει για πρώτη φορά σε βασικό κλήρωση WTA στο single

Ο 30χρονος από το Λίμπουργκ έχει δεκαεπτά τίτλους στο διπλό και έχει παίξει μόνο τέσσερις αγώνες στο μονό από το τέλος του 2015. Στη Γκουανταλαχάρα, η Schuurs είχε λάβει μπαλαντέρ για το προκριματικό τουρνουά και έφτασε εκπληκτικά στο κύριο τουρνουά.

Ο Τρεβιζάν, το νούμερο 53 στον κόσμο, υποκλίθηκε δύο φορές στον Schuurs στο διπλό φέτος, αλλά ο Ιταλός ήταν πολύ πιο δυνατός στο απλό.

Οι Ολλανδοί ξεκίνησαν καλά και έσπασαν την Τρεβιζάν με 1-1, αλλά στη συνέχεια πέτυχαν μόνο τέσσερις πόντους στο σερβίς του Ιταλού, ο οποίος μπορούσε να ζητωκραυγάσει μετά από μία ώρα.