Ο Τζόκοβιτς σε τρία σετ έως τον τέταρτο γύρο, επίσης οι Μεντβέντεφ και Σβιάτεκ παραπέρα στο Γουίμπλεντον

Τροποποιήθηκε

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς προκρίθηκε στον τέταρτο γύρο του Γουίμπλεντον. Ο Σέρβος νούμερο δύο στον κόσμο είχε λίγα προβλήματα με τον τρεις φορές νικητή του γκραν σλαμ Σταν Βαβρίνκα: 6-3, 6-1, 7-6 (5).

Νωρίτερα, ο Daniil Medvedev έφτασε στον τρίτο γύρο, νικώντας τον Adrian Mannarino. Στις γυναίκες, η Iga Swiatek, η νούμερο ένα στον κόσμο, προκρίθηκε στον τέταρτο γύρο κερδίζοντας την Petra Martic (29η στην κατάταξη) σε ίσια σετ.

«Ο Μάρεϊ βάζει φωτιά στο Γουίμπλεντον για λίγο»

Απογοήτευση υπήρξε με τον Άντι Μάρεϊ, ο οποίος δεν κατάφερε να κάνει ακροβατικά κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο Έλληνας, πέμπτος στην παγκόσμια κατάταξη, νίκησε τον Μάρεϊ (40ος) σε ένα φανταστικό παιχνίδι με 7-6 (3), 6-7 (2), 4-6, 7-6 (3), 6-4. Ο 36χρονος Σκωτσέζος βάζει φωτιά στο Γουίμπλεντον για δύο μέρες, αλλά ο Έλληνας κορυφαίος παίκτης του κόσμου ήταν ο καλύτερος στον αγώνα.

Ο Τζόκοβιτς κυριάρχησε απέναντι στον τρεις φορές νικητή του Grand Slam, Βαβρίνκα. Τόσο το πρώτο όσο και το δεύτερο σετ τράβηξαν παιδικά εύκολα τον Σέρβο. Έσπασε μάλιστα τρεις φορές τον Wawrinka στο δεύτερο σετ.

Ο Wawrinka, 88ος στην παγκόσμια κατάταξη και νικητής του Australian Open (2014), του Roland Garros (2015) και του US Open (2016), δεν έκανε ούτε ένα break. Έκανε τάι μπρέικ στο σετ τρία. Προηγήθηκε με 5-3, μετά το οποίο ο Ελβετός έχασε τέσσερις βαθμούς στη σειρά.

Ο Μεντβέντεφ καλύτερος στο μάθημα

Ο Μεντβέντεφ προειδοποιήθηκε για τον αγώνα του, επειδή έχασε ήδη από τον Μαναρίνο αυτή τη σεζόν. Όμως ο Ρώσος έπαιξε εξαιρετικά, αν και δεν κατάφερε να συνεχίσει την Πέμπτη στο 4-2 στο τρίτο σετ.

Το παιχνίδι επαναλήφθηκε την Παρασκευή – λόγω του σκοταδιού το παιχνίδι απλώθηκε σε δύο ημέρες – με σκορ 4-4. Ο Μεντβέντεφ ήταν πιο σε εγρήγορση αυτή τη φορά και μετά από μια ευκαιρία στο μπρέικ στον ενδέκατο αγώνα, τελείωσε τη δουλειά στο δεύτερο ματς του στο τάι μπρέικ.

Η Sabalenka ξεκίνησε καθυστερημένα

Η Aryna Sabalenka έπρεπε να προχωρήσει. Ο Λευκορώσος (WTA-2), νικητής του Australian Open νωρίτερα φέτος και ημιτελικός στο Ρολάν Γκαρός, ήταν ο μικρότερος απέναντι στη Βαρβάρα Γκράτσεβα (WTA-41), αλλά κέρδισε: 2-6, 7-5, 6- 2 .

Η Sabalenka είχε ελάχιστη λαβή στην 22χρονη Γαλλίδα στο σετ 1. Στο δεύτερο σετ, και οι δύο έδωσαν λίγους πόντους στο σερβίς τους, μέχρι το ενδέκατο game, στο οποίο η Sabalenka χρησιμοποίησε την τρίτη της ευκαιρία για μπρέικ. Με τον Γκράτσεβα, ο οποίος έπαιζε με τη Ρωσία μέχρι τον περασμένο μήνα, τα καλύτερα έπεσαν μετά.