Ο Τζόκοβιτς στην αίθουσα αναμονής για τον ημιτελικό του ATP Finals μετά τη νίκη επί του Hurkacz

WeLoveSports.gr

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς γλίτωσε από μια σπάνια δεύτερη σερί ήττα στους τελικούς του ATP στο Τορίνο. Ο παγκόσμιος νούμερο ένα δεν είναι στη βέλτιστη φόρμα, αλλά κατάφερε να φύγει από το γήπεδο με χαμόγελο μετά από τρία σετ κόντρα στον Hubert Hurkacz. Ο Τζόκοβιτς κέρδισε με 7-6 (1), 4-6, 6-1.

Μετά τη δεύτερη νίκη του στο ανεπίσημο Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Σέρβος πρέπει να ελπίζει σε βοήθεια από τον Γιάννικ Σίνερ, τον Ιταλό που κέρδισε τον Τζόκοβιτς την Τρίτη και έχει ήδη προκριθεί στα ημιτελικά. Ο Τζόκοβιτς θα προκριθεί στους τέσσερις τελευταίους εάν ο Sinner κερδίσει τον Holger Rune το απόγευμα της Πέμπτης. Αν ο Δανός κερδίσει, αυτός και ο Sinner συνεχίζουν.

Απέναντι στον Hurkacz, που μπήκε για να αντικαταστήσει τον τραυματία Στέφανο Τσιτσιπά, ο Djokovic έπρεπε να βασιστεί στη σκληρή δουλειά για δύο σετ και να ελπίζει σε λάθη σερβίς από την πολωνική ομάδα.

Αυτό τον οδήγησε σε τάι μπρέικ στο πρώτο σετ, στο οποίο και οι δύο παίκτες διατήρησαν τα σερβίς γκέιμς τους, στο οποίο ο Τζόκοβιτς εκμεταλλεύτηκε το παραπαίου σερβίς του Πολωνού. Στο δεύτερο σετ, ο Hurkacz ανταπέδωσε αλύπητα και το μόνο που χρειαζόταν ήταν ένα break για να ισοφαρίσει το σκορ στα σετ.

Τότε ο Τζόκοβιτς έδειξε την τάξη του. Ευκαιρία μπρέικ είχε μόνο για δεύτερη φορά στο ματς στο τρίτο σετ στο 2-1, αλλά αυτή τη φορά τις εκμεταλλεύτηκε. Στη συνέχεια, ο υπερασπιστής του πρωταθλητή και έξι φορές νικητής του τουρνουά προχώρησε και άφησε τον Hurkacz, ένατο στον κόσμο, χωρίς ευκαιρία.