Ο Stroll εξακολουθεί να υποφέρει από μια συντριβή στα προκριματικά και χάνει το GP της Σιγκαπούρης

Ο Λανς Στρολ μπορούσε ακόμα να βγει από το αυτοκίνητό του ανεξάρτητα

WeLoveSports.grs

Ο οδηγός της Aston Martin, Lance Stroll, δεν θα ξεκινήσει στο Grand Prix της Σιγκαπούρης σήμερα το απόγευμα. Ο Stroll συνετρίβη σκληρά στα προκριματικά το Σάββατο. Προφανώς βγήκε από το αυτοκίνητο αλώβητος, αλλά η ομάδα αποφάσισε να τον αφήσει να αναρρώσει πλήρως αντί να τον αφήσει να οδηγήσει.

Ο Stroll είχε προκριθεί στην εικοστή θέση και θα ξεκινούσε από την τελευταία θέση. Η υπόλοιπη σειρά εκκίνησης δεν αλλάζει λόγω απουσίας του Καναδού.

Στο τέλος της πρώτης προκριματικής περιόδου του Σαββάτου, ο Stroll έχασε τον έλεγχο της Aston Martin στην τελευταία στροφή πριν από τον τερματισμό. Πέταξε στον τοίχο με μεγάλη ταχύτητα, καταστρέφοντας το αριστερό μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου του. Το πιλοτήριο, το μέρος όπου κάθεται ο οδηγός, παρέμεινε άθικτο.

Η συντριβή του Λανς Στρολ

Ο Mike Krack, ομαδικό αφεντικό της Aston Martin, λέει ότι ο Stroll εξακολουθεί να αισθάνεται τις συνέπειες του χτυπήματος. “Είμαστε ανακουφισμένοι που κατάφερε να βγει από το μονοθέσιο. Προτεραιότητά μας είναι η πλήρης και γρήγορη ανάρρωση. Μαζί αποφασίσαμε ότι ο Lance θα επικεντρωθεί σε αυτό ενόψει του Grand Prix της επόμενης εβδομάδας στην Ιαπωνία.”

Λόγω της απουσίας του Stroll, ο Fernando Alonso είναι ο μοναδικός οδηγός της Aston Martin στο αρχικό grid, όπου ο Carlos Sainz (Ferrari) θα ξεκινήσει από την pole position. Ο Max Verstappen ξεκινάει ενδέκατος μετά από μια κακή πρόκριση.