Ο Van de Zandschulp δεν έχει κέρδος ούτε στο Eastbourne

Ο Botic van de Zandschulp δεν κατάφερε επίσης να κερδίσει τον πέμπτο αγώνα του μετά την οδυνηρή ήττα του στον τελικό του Μονάχου. Στο χορτάρι στο Eastbourne, το νούμερο 42 στον κόσμο πήρε το πρώτο σετ κόντρα στον Mikael Ymer (ATP-61), αλλά στη συνέχεια η αποφασιστικότητα του Σουηδού έγινε υπερβολική για αυτόν: 6-3, 4-6, 2-6.

Ο Van de Zandschulp χρειάστηκε να χάσει το τουρνουά χόρτου στο Rosmalen λόγω τραυματισμού στο πόδι – υπέστη ένα θυμωμένο λάκτισμα μετά από εκείνον τον δραματικό τελικό στη Νότια Γερμανία. Την περασμένη εβδομάδα έκανε την επιστροφή του στο Queen’s, αλλά η ισχυρή Αμερικανίδα Φράνσις Τιαφόε ήταν πολύ μεγάλη εκεί.

Ξεκίνησε ασυνεπώς απέναντι στον Ymer, τον οποίο ο Van de Zandschulp είχε κερδίσει σε τρία σετ στο Ντουμπάι τον Μάρτιο. Στο εναρκτήριο παιχνίδι άφησε αχρησιμοποίητο ένα break point, μετά το οποίο ο 27χρονος Veenendaler τελικά παρέδωσε το δικό του σερβίς μετά το 40-15 με διπλό σφάλμα. Ωστόσο, η ανατροπή ακολούθησε γρήγορα με όχι λιγότερα από τρία break, με το drop shot να αποδεικνύεται αποτελεσματικό όπλο.

Με μερικά κακά forehands, ο Van de Zandschulp – ίσως δυσκολεύτηκε από τον δύσκολο θαλάσσιο άνεμο – μπήκε αμέσως σε μπελάδες στην αρχή του δεύτερου σετ, αλλά βοηθούμενος από το σερβίς του, καθάρισε τα τρία break points. Ήταν μια αναβολή της εκτέλεσης, επειδή ένα παιχνίδι υπηρεσίας αργότερα πήγε ακόμα στραβά.

Αυτή τη φορά – παρά τις πιθανότητες – μια γρήγορη επισκευή δεν ήταν επικείμενη. Στην πραγματικότητα, δεν προέκυψε ποτέ από αυτό και έτσι ο τακτικά ηχητικά γκρινιάρης Van de Zandschulp έμεινε με ένα αποφασιστικό τρίτο σετ. Το – πρόσφατα – νούμερο δύο στην Ολλανδία ήλπιζε όλο και περισσότερο στην αυξανόμενη σταθερότητα του 24χρονου Ymer, ο οποίος θα μπορούσε και πάλι να στηριχθεί σε ένα πρόωρο διάλειμμα.