Ο Verstappen έφτασε στην Ιαπωνία και είναι ο πιο γρήγορος στις τελευταίες προπονήσεις

WeLoveSports.grAangepast

Max Verstappen heeft in de eerste twee vrije trainingen voor de Grand Prix van Japan de beste tijd neergezet. Ο ανερχόμενος διεθνής καμπιονίστας ήταν στη Σουζούκα πολύ προσεκτικός και ήταν πιο γρήγορος από τους συναδέλφους του Carlos Sainz και Charles Leclerc της Ferrari.

Στο τέλος της δεύτερης σεζόν, ο Pierre Gasly της Alpine βρέθηκε στο δρόμο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια αγωνιστική καθυστέρηση και μια μεγάλη έξοδο από την προπόνηση.

Herstel Verstappen

Verstappen is hard op weg naar zijn derde wereldtitel op rij, maar vorige week in Singapore ging er opeens veel mis and werd hij vijfde. Στο μεγάλο stratencircuit η Red Bull χειροτέρεψε την τελευταία προπόνηση με την αλλαγή του αυτοκινήτου.

Στην ιαπωνική Suzuka ο Verstappen έκανε ρεβάνς, ο ίδιος έδειξε ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχε ένα περιστατικό. Τα ατυχήματα αυτά τον έκαναν στην τελευταία προπόνηση να έχει ένα τεράστιο σκαθάρι στο δρόμο. Ο Ολλανδός έκανε τόσο στις δοκιμαστικές ζώνες της Pirelli όσο και στις ζώνες του Ζάχτε ένα μεγάλο μπέρδεμα.

Στην πρώτη προπόνηση ο Verstappen ήταν δέκα φορές πιο γρήγορος από τον Sainz, στην δεύτερη τρεις φορές πιο γρήγορος από τον Leclerc. Ο Φερστάπεν έφυγε με μεγαλύτερη άνεση από το αυτοκίνητό του. Η ωραία “πίστα” της Suzuka τον έφερε σε δύσκολη θέση.

Zijn teamgenoot Sergio Pérez zette in de eerste training slechts de elfde tijd neer, in de tweede de negende.

Sterke Lawson

In de eerste training viel de 21-jarige Liam Lawson in positieve zin op. Ο ίδιος οδηγούσε από το GP του Zandvoort στο AlphaTauri-αυτοκίνητο του Daniel Ricciardo, το οποίο έπεσε πάνω σε μια χειροβομβίδα.

Ο Nieuw-Zeelander ανέβηκε γρήγορα σε μια μεγάλη ζώνη στη Formule 1. Ο αρχηγός της Red Bull, Christian Horner, έδειξε στη Suzuka ότι δεν είναι ικανοποιημένος από τους τελευταίους αγώνες του Lawson.

Ο οδηγός αγώνων Λόουσον απογοητεύτηκε από την τεράστια νίκη στη Formule 1: “Εκεί δούλευα σκληρά

“Πιάνει τώρα τον εαυτό του στο Formule 1 και το κάνει με έναν πολύ έξυπνο τρόπο”, είπε ο Horner. “Έχει εμφανιστεί στο ραντάρ μας και μας δίνει την θετική εντύπωση ότι τον έχουμε όλοι μαζί”.

Την επόμενη μέρα θα είναι στη Suzuka. Την επόμενη μέρα θα γίνει η τελευταία προπόνηση και ο έλεγχος. Την Δευτέρα στις 07.00 το πρωί στις Κάτω Χώρες είναι ο αγώνας.