Ο Verstappen κερδίζει επίσης στον Καναδά και έρχεται με την 41η νίκη δίπλα στον θρύλο Senna

WeLoveSports.grs

Ο Μαξ Φερστάπεν κέρδισε την έκτη του νίκη στη σεζόν της Formula 1 στο Καναδικό Γκραν Πρι. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής έδειξε αμέσως στον ανταγωνισμό τα τακούνια του από την pole position στο Μόντρεαλ, όπου θριάμβευσε και πέρυσι, και οδήγησε στη νίκη χωρίς να απειληθεί.

Με αυτό, ο 25χρονος Verstappen όχι μόνο ενίσχυσε την ηγετική του θέση στη βαθμολογία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά ήρθε στο πλευρό του θρυλικού Ayrton Senna με την 41η νίκη στα γκραν πρι στην καριέρα του.

Ο Βραζιλιάνος, που θεωρείται από πολλούς ως ο καλύτερος οδηγός όλων των εποχών, πέθανε σε ατύχημα το 1994 σε ηλικία 34 ετών, στην ενδέκατη σεζόν του στην κορυφαία κατηγορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Λόγω μιας σειράς κυρώσεων στο πλέγμα, το αρχικό πλέγμα αναταράχθηκε σημαντικά. Ο Verstappen, μακράν ο ταχύτερος στα προκριματικά, μόλις ξεκίνησε από το P1, αλλά ο Nico Hülkenberg είχε δεχθεί ποινή και είχε πέσει από τη δεύτερη στην πέμπτη θέση. Ως αποτέλεσμα, ο Fernando Alonso ανέβηκε στην πρώτη σειρά.

Αυτό δεν έκανε καμία διαφορά για τον Verstappen, ο οποίος ξεκίνησε καλά στο Circuit Gilles Villeneuve και αμέσως απομακρύνθηκε από το γήπεδο πίσω του. Εκεί οι πρώην παγκόσμιοι πρωταθλητές Alonso και Lewis Hamilton διαγωνίστηκαν για τον τίτλο του «καλύτερου των υπολοίπων».

Ο Alonso (Aston Martin) έφτασε τελικά σε μια αξιοσέβαστη δεύτερη θέση και ο Hamilton (Mercedes) κατέλαβε την τρίτη θέση.

Ράσελ στον τοίχο

Επειδή ο George Russell είχε χτυπήσει δυνατά στον τοίχο με τη Mercedes του στον 12ο από τους 70 γύρους, αφήνοντας αρκετά συντρίμμια στην άσφαλτο, το αυτοκίνητο ασφαλείας βγήκε σε τροχιά. Ο Βρετανός μπόρεσε να συνεχίσει υπέροχα τον αγώνα, αλλά παρόλα αυτά αποσύρθηκε μετά από 55 γύρους με προβλήματα στα φρένα.

Ο Verstappen, εν τω μεταξύ, οδήγησε στη νίκη χωρίς κανένα πρόβλημα και το ‘en passant’ έδωσε στον εργοδότη του ένα ορόσημο: ήταν η εκατοστή νίκη GP για τη Red Bull Racing.

Νωρίτερα αυτό το Σαββατοκύριακο ρωτήσαμε διασημότητες του αγώνα για μια σύγκριση μεταξύ του Max Verstappen και του Ayrton Senna.

Το βάθρο παρέμεινε μακριά από τον Sergio Pérez, τον δεύτερο παίκτη της Red Bull και επίσης δεύτερο στη βαθμολογία του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μετά την αποτυχία του στις κατατακτήριες, στην οποία ο Μεξικανός έμεινε στη δωδέκατη θέση, ένας αγώνας catch-up την ημέρα του αγώνα οδήγησε στον ταχύτερο γύρο από όλους και στην έκτη θέση στην τελική κατάταξη.

Ο Nyck de Vries οδήγησε πολύ πίσω από τη μάχη για τους βαθμούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Ολλανδός οδηγός της Alpha Tauri είχε ξεκινήσει από την P17, αλλά έχασε μια θέση μετά από μια αποτυχημένη προσπέραση στον Kevin Magnussen και πέρασε τη γραμμή τερματισμού στην δέκατη όγδοη θέση.