Ο Verstappen ξεκινά και στην pole στην Αυστρία, ο Pérez είναι και πάλι απογοητευτικός

WeLoveSports.grsΤροποποιήθηκε

Ο Max Verstappen ξεκινά επίσης από την pole position στο Αυστριακό Grand Prix. Στο Red Bull Ring στο Σπίλμπεργκ, όπου είναι παρόντες δεκάδες χιλιάδες Ολλανδοί οπαδοί της Formula 1, ήταν ταχύτερος στις κατατακτήριες από τους οδηγούς της Ferrari Charles Leclerc και Carlos Sainz.

Μετά την πρόκριση, μια στιγμή μεταξύ του Verstappen και του Kevin Magnussen διερευνήθηκε από τη διοίκηση του αγώνα, αλλά αυτό τελικά δεν οδήγησε σε ποινή (πλέγμα). Ο Nyck de Vries οδήγησε την εικοστή και τελευταία φορά.

Τα προκριματικά διεξάγονται την Παρασκευή σε αγώνες σπριντ τα Σαββατοκύριακα. Το Σάββατο – η παραδοσιακή ημέρα των κατατακτήριων – έχει να κάνει με τον αγώνα σπριντ. Μπορείτε να κερδίσετε βαθμούς στο Παγκόσμιο Κύπελλο σε αυτό. Νωρίτερα την Παρασκευή, ο Verstappen εντυπωσίασε στη μοναδική προπόνηση για το GP, αυτή τη φορά οδηγώντας τον ταχύτερο γύρο με πιο αργό ελαστικό από τους ανταγωνιστές του.

Προβληματισμένος από τα όρια της πίστας

Το GP της Αυστρίας είναι ένας εντός έδρας αγώνας για τον Verstappen, η ομάδα του Red Bull έχει τις ρίζες της εκεί. Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έχει ήδη κερδίσει τρεις φορές τον αγώνα στο Σπίλμπεργκ και νιώθει πολύ άνετα εκεί.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ήταν πολύ περίεργο το γεγονός ότι ο Verstappen έχασε τον χρόνο του γύρου του στην πρώτη προκριματική περίοδο (Q1), επειδή ξεπέρασε τα όρια της πίστας. Πήρε μια από τις σφιχτές στροφές της πίστας της Αυστρίας και πέρασε τη λευκή γραμμή που σηματοδοτούσε την πίστα.

Ως εκ τούτου, η διοίκηση του αγώνα πήρε το χρόνο του. Ως αποτέλεσμα, αφού σήκωσε μια κόκκινη σημαία μετά από ένα λάθος στο τιμόνι του Valterii Bottas, ο Verstappen έπρεπε να δουλέψει σκληρά για να φτάσει στο Q2.

Τελικά ο Verstappen κατάφερε να σημειώσει ξανά τον ταχύτερο χρόνο. Ο Σέρχιο Πέρεθ, ο συμπαίκτης του που απουσίαζε χθες στο «media day» λόγω ασθένειας, οδήγησε τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο.

Ο De Vries απλά δεν κατάφερε να βρει ταχύτητα και θα ξεκινήσει τον αγώνα την Κυριακή από την τελευταία θέση. Είναι ένα ακόμη πισωγύρισμα σε μια δύσκολη σεζόν, στην οποία η πίεση στη θέση του αυξάνεται.

Μέλισσα ViaPlay Ο Ντε Βρις αντέδρασε λίγο μετά την πρόκριση. “Βυθιστήκαμε καθώς προχωρούσε η συνεδρία. Είχαμε λιγότερη ισορροπία και επομένως δεν μπορούσαμε να αντιδράσουμε γρήγορα. Έκανα επίσης ένα μεγάλο λάθος στον τελευταίο μου γύρο.”

Ο Πέρεθ αποχωρεί ξανά

Τα «όρια πίστας» συνέχισαν να ενοχλούν αρκετούς οδηγούς στη δεύτερη συνεδρία. Ο Verstappen μόλις κατάφερε να αποφύγει να χάσει ξανά τον χρόνο του, αλλά αυτό δεν ίσχυε για τον Pérez.

Ο Μεξικανός έχασε τον χρόνο του δύο φορές. Ως αποτέλεσμα, έμεινε εκτός για τέταρτη συνεχόμενη φορά πριν ξεκινήσει η τρίτη και καθοριστική προκριματική περίοδος. Η έκκληση από τη διοίκηση της ομάδας Red Bull να οδηγεί προσεκτικά και ελεγχόμενα αποδείχθηκε ότι δεν ήταν αρκετή.

Ο Τζορτζ Ράσελ της Mercedes δεν κατάφερε επίσης να φτάσει στο Q3. Τα κατάφερε ο συμπαίκτης του Λιούις Χάμιλτον. Η Mercedes έχει κάνει ενημερώσεις στο αυτοκίνητο και φαίνεται να του αρέσουν.

Ο Verstappen σε κυνήγι ρεκόρ από την pole

Στην τελευταία συνεδρία, ο Verstappen ήταν κυρίαρχος από τον πρώτο γύρο. Την τελευταία στιγμή, ο Λεκλέρκ έφτασε πολύ κοντά: ήταν 48 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Ο Verstappen είπε μετά την πρόκριση ότι τα όρια του κομματιού τον έκαναν κόλπα: “Είναι σχεδόν αδύνατο να εκτιμηθεί αυτή η λευκή γραμμή ακριβώς σε αυτές τις ταχύτητες. Το κάνει λίγο λιγότερο διασκεδαστικό εδώ.”

Την Κυριακή, ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Verstappen μπορεί να ισοφαρίσει άλλο ένα ρεκόρ. Εάν ο Limburger, ο οποίος έχει κάνει τώρα 224 γύρους στη σειρά μπροστά κατά τη διάρκεια των γκραν πρι, προηγηθεί στους πρώτους δώδεκα γύρους, θα περάσει τον Nigel Mansell στην κατάταξη όλων των εποχών.

Ο Βρετανός κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο το 1992 και ήταν ο ηγέτης σε έναν αγώνα για 235 γύρους σερί στη χρονιά του πρωταθλήματος.