Ο Verstappen ψύχραιμος για την ομοιότητα του Senna: «Μέσα σημαίνει πολλά για αυτόν»

WeLoveSports.grs

Ο Max Verstappen δεν είναι άνθρωπος της στατιστικής. Το πού ακριβώς βρίσκεται στα βιβλία ιστορίας της Formula 1, ανάμεσα στους οποίους πρωταθλητές του παρελθόντος κατατάσσει, προφανώς δεν τον ενδιαφέρει και τόσο.

Παρόλα αυτά, βδομάδα με βδομάδα, νίκη με νίκη, ο Βερστάπεν διεισδύει πιο εμφατικά στην αίθουσα της φήμης του αθλήματος του. Με την 41η νίκη της καριέρας του το απόγευμα της Κυριακής στον Καναδά, είναι πλέον ισόπαλος με τον Ayrton Senna, αναμφισβήτητα τον καλύτερο όλων των εποχών σε μονοθέσιο της Formula 1.

Αλλά ο 25χρονος Verstappen επικεντρώνεται μόνο στους δεκαεννέα οδηγούς που οδηγούν στην ίδια πίστα με αυτόν. Μόνο το παρόν μετράει για αυτόν. «Μισώ να συγκρίνω διαφορετικές γενιές».

«Ζεις στο παρόν»

Ο Nyck de Vries μπορεί κάλλιστα να φανταστεί γιατί ο Verstappen αντιδρά ανασηκώνοντας τους ώμους όταν έρχεται αντιμέτωπος με τους μεγάλους του παρελθόντος. «Ως οδηγός δεν σε απασχολεί αυτό, ζεις στο παρόν».

“Νομίζω ότι μπορεί να το δεις μια φορά μετά την καριέρα σου, αλλά πόσο νέος είναι; Ο Μαξ έχει ακόμη δέκα ή δεκαπέντε χρόνια μπροστά του.”

“Έχω πολύ θαυμασμό για αυτό που δείχνει. Αποδίδει σε κάθε συνεδρία και κάτω από όλες τις συνθήκες. Είναι πλέον ο καλύτερος στο άθλημά μας. Ο Max κυριαρχεί και του αξίζει όλα τα εύσημα για αυτό.”

Δεν είναι επίσης ότι ο Verstappen δεν θέλει να πει τίποτα γι ‘αυτό. “Όταν οδηγούσα καρτ ως παιδί, ονειρευόμουν να φτάσω στη Formula 1. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να κερδίσω τόσους πολλούς αγώνες. Φυσικά είμαι περήφανος για αυτό”, λέει.

Αλλά ακόμα και όταν κοιτάζει το παρελθόν, ο Verstappen σκέφτεται αμέσως το μέλλον. «Φυσικά ελπίζω να μην σταματήσει και να κερδίσω περισσότερα από 41».

Τώρα μπορείτε πραγματικά να βάλετε τον Max στη λίστα με τους καλύτερους.

Το αφεντικό της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ

Σύμφωνα με το αφεντικό της ομάδας της Red Bull, Christian Horner, ο Verstappen ενδιαφέρεται περισσότερο για το μεγαλείο της απόδοσής του παρά για τον εαυτό του. “Δεν νομίζω ότι θέλει να δείξει πολλά συναισθήματα. Λατρεύει τους αγώνες, δίνει τα πάντα στο μονοθέσιο και το κάνει σε απίστευτο επίπεδο.”

“Είναι ένα σεμνό και σεμνό αγόρι, που δεν πηδάει πάνω-κάτω σε μια σκηνή. Αλλά μέσα του θα σημαίνει πολλά για αυτόν.”

Ο Χόρνερ θέλει ξεκάθαρα να χειριστεί τη σύγκριση με τον Σένα. “Τώρα μπορείς πραγματικά να βάλεις τον Max στις τάξεις των κορυφαίων. Απλώς συνεχίζει να αποδίδει. Ο αγώνας ήταν φανταστικός, αλλά νόμιζα ότι ήταν ακόμα καλύτερος στις κατατακτήριες”, θυμάται ο Horner μια άψογη απόδοση στη βροχή.

“Μπορεί να προσαρμοστεί στις συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες. Όποιο ελαστικό κι αν φοράει, ανεξάρτητα από το πόσο κράτημα έχει. Αυτός ήταν ο Max στα καλύτερά του.”

Γρήγορη διαδρομή για τον τρίτο παγκόσμιο τίτλο

Είναι θέμα χρόνου ο Verstappen να ανταποκριθεί επίσης στον αριθμό των παγκόσμιων τίτλων του Senna. Ο Βραζιλιάνος κέρδισε τρία, το 1988, το 1990 και το 1991.

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Verstappen έχει τώρα προβάδισμα 69 πόντων έναντι του Sergio Pérez στην τρέχουσα βαθμολογία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο οποίος δεν ήταν σε φόρμα για να προκαλέσει τον συμπαίκτη του τις τελευταίες εβδομάδες.

Το να υπολογίσουμε πού και πώς μπορεί ήδη να εξασφαλίσει τον τίτλο είναι ακόμα λίγο νωρίς, αλλά δεν θα αργήσει να φανούν τα πρώτα σενάρια.

Η Red Bull είναι ακόμα αήττητη μετά από οκτώ αγώνες και κέρδισε ένα γκραν πρι για εκατοστή φορά στο Μόντρεαλ χάρη στον Verstappen. Άλλο ένα στατιστικό, αλλά αυτός ο αριθμός λέει περισσότερα στον Verstappen.

Έχει οδηγήσει για την οικογένεια της Red Bull σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του στη Formula 1 και τονίζει τη σημασία του προσωπικού πίσω του όπου κι αν κερδίζει. “Το εκατοστό για την ομάδα, αυτό είναι πολύ ιδιαίτερο. Δεν περίμενα ποτέ να φτάσω σε τέτοιους αριθμούς.”

Και αυτή τη φορά, ο Verstappen δεν αργεί να κοιτάξει ξανά μπροστά. «Ο νέος στόχος είναι οι 200 ​​νίκες».