Ποδόσφαιρο: Γερμανία και Τουρκία κάνουν απολογισμό

Ο νέος μέσος της Λίβερπουλ, Γουατάρου Έντο, ο ακραίος επιθετικός της Μπράιτον, Καόρου Μιτόμα και ο επιθετικός της Ρεάλ Σοσιεδάδ, Τακεφούσα Κούμπο, συμπεριλήφθηκαν στην 26μελή αποστολή της Ιαπωνίας που ανακοινώθηκε την Πέμπτη για τα διεθνή φιλικά του Σεπτεμβρίου με τη Γερμανία και την Τουρκία.

Ο Wataru Endo της Λίβερπουλ σε δράση εναντίον της Νιούκαστλ κατά τη διάρκεια ενός αγώνα της Premier League στο St. James’ Park στο Νιούκαστλ της Αγγλίας στις 27 Αυγούστου 2023. ( WeLoveSports)

Ο προπονητής Hajime Moriyasu ανακάλεσε τον αμυντικό της Άρσεναλ Takehiro Tomiyasu και τον μέσο της Ντίσελντορφ Ao Tanaka, αλλά επέλεξε να αφήσει εκτός τον φορμαρισμένο επιθετικό της Μονακό Takumi Minamino και τον πρώτο σκόρερ της J1 Yuya Osako της Vissel Kobe.

Ο αμυντικός Seiya Maikuma της Cerezo Osaka ήταν η μόνη νέα κλήση, καθώς η Ιαπωνία προετοιμάζεται για τον εκτός έδρας επαναληπτικό αγώνα στις 9 Σεπτεμβρίου με τη Γερμανία, την οποία είχε ήδη νικήσει 2-1 στο Κατάρ. Τρεις ημέρες μετά από αυτόν τον αγώνα στο Βόλφσμπουργκ, η Ιαπωνία αντιμετωπίζει την Τουρκία στο Γκενκ του Βελγίου.

Ο Kaoru Mitoma της Μπράιτον σε δράση εναντίον της Γουέστ Χαμ κατά τη διάρκεια ενός αγώνα της Premier League στο Μπράιτον της Αγγλίας στις 26 Αυγούστου 2023. ( WeLoveSports)

“Θα κοιτάξουμε να δούμε πού βρισκόμαστε παίζοντας απέναντι σε αυτές τις δυνατές ομάδες”, δήλωσε ο Μοριγιάσου σε συνέντευξη Τύπου. “Ελπίζουμε να μοιραστούμε και να διευρύνουμε την τακτική μας πριν από τον δεύτερο γύρο των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο και το Ασιατικό Κύπελλο.

Η Ιαπωνία, 20η στην κατάταξη της FIFA, θα παίξει μακριά από την έδρα της για πρώτη φορά μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Γερμανία βρίσκεται στην 15η θέση και η Τουρκία στην 41η.

Ο προπονητής της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Ιαπωνίας Hajime Moriyasu μιλάει σε συνέντευξη Τύπου στην Τσίμπα, κοντά στο Τόκιο, στις 31 Αυγούστου 2023. ( WeLoveSports)


Ομάδα της Ιαπωνίας:

Τερματοφύλακες: Ντάνιελ Σμιντ (Σεντ-Τροντ), Κοσούκε Νακαμούρα (Πορτιμονένσε), Κεϊσούκε Οσάκο (Σανφρέτσε Χιροσίμα)

Αμυντικοί: Shogo Taniguchi (Al Rayyan), Ko Itakura (Borussia Mönchengladbach), Ryoya Morishita (Nagoya Grampus), Koki Machida (Royale Union Saint-Gilloise), Seiya Maikuma (Cerezo Osaka), Takehiro Tomiyasu (Arsenal), Hiroki Ito (Stuttgart), Daiki Hashioka (Saint-Trond), Yukinari Sugawara (AZ Alkmaar).

Μεσοεπιθετικοί/επιθετικοί: (αμφότεροι Reims), Takuma Asano (Bochum), Kyogo Furuhashi, Daizen Maeda (αμφότεροι Celtic), Hidemasa Morita (Sporting Lisbon), Daichi Kamada (Λάτσιο), Kaoru Mitoma (Μπράιτον), Ritsu Doan (Φράιμπουργκ), Atsuki Ito (Urawa Reds), Ayase Ueda (Φέγενορντ), Ao Tanaka (Ντίσελντορφ), Takefusa Kubo (Ρεάλ Σοσιεδάδ).