Ποδόσφαιρο: Η Γερμανία αναζητά νέα πνοή για τον αγώνα με την Ιαπωνία

Ο αστέρας επιθετικός της Γερμανίας, Τζαμάλ Μουσιάλα, ελπίζει ότι η εθνική του ομάδα που αγωνίζεται μπορεί να ξαναβρεί τον δρόμο της, παίρνοντας εκδίκηση για την ήττα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο από την Ιαπωνία στο Κατάρ, όταν θα συναντηθούν ξανά αργότερα φέτος.

Ο 20χρονος ντριμπλέρ, ο οποίος βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε περιοδεία στην Ιαπωνία με την Μπάγερν Μονάχου, λέει ότι η νίκη στο φιλικό της 9ης Σεπτεμβρίου στο Βόλφσμπουργκ είναι σημαντική για τη Γερμανία, καθώς προετοιμάζεται για τη διοργάνωση του Euro 2024.

Ο Τζαμάλ Μουσιάλα της Μπάγερν Μονάχου σουτάρει εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι κατά τη διάρκεια διεθνούς φιλικού αγώνα στο Εθνικό Στάδιο του Τόκιο στις 26 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports)

“(Η ήττα στο Παγκόσμιο Κύπελλο) πόνεσε λίγο”, δήλωσε πρόσφατα ο Μουσιάλα στα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης. “Γνωρίζω τον (Daichi) Kamada από τη Φρανκφούρτη, τον οποίο συμπαθώ πολύ ως παίκτη, αλλά νομίζω ότι ολόκληρη η (ιαπωνική) ομάδα πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο πρώην νεαρός της Τσέλσι, που έπαιξε για τις ομάδες της Γερμανίας και της Αγγλίας, δημιούργησε πολλά προβλήματα στην Ιαπωνία με το μεταξένιο άγγιγμά του στο Khalifa International Stadium τον Νοέμβριο, καθώς η ομάδα του Χάνσι Φλικ πήρε τον έλεγχο χάρη σε ένα πέναλτι του Ιλκάι Γκουντογκάν στο πρώτο ημίχρονο.

Μια δραστική αλλαγή τακτικής από την Ιαπωνία στο ημίχρονο, ωστόσο, ανέτρεψε την κατάσταση, με το ζευγάρι της Bundesliga Ρίτσου Ντοάν και Τακούμα Ασάνο να πετυχαίνουν γκολ και να χαρίζουν στους Μπλε Σαμουράι την πρώτη τους νίκη στον όμιλο Ε.

Η Γερμανία αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων για δεύτερο διαδοχικό Παγκόσμιο Κύπελλο και εξακολουθεί να ψάχνει να βελτιώσει την τύχη της, αφού έχασε τρία από τα επόμενα πέντε φιλικά της – από το Βέλγιο, την Πολωνία και την Κολομβία – μέχρι τον Ιούνιο.

“Η εθνική ομάδα είχε κάποιες δυσκολίες. Για εμάς, είναι σημαντικό να προσπαθούμε να κερδίζουμε παιχνίδια. Απλά πρέπει να βεβαιωθούμε ότι παίζουμε μαζί ως ομάδα”, δήλωσε ο Μουσιάλα.

“Είναι μόνο ένα φιλικό (τον Σεπτέμβριο), αλλά νομίζω ότι πρέπει ακόμα να προσπαθήσουμε να βρούμε τους εαυτούς μας και να βρούμε ρυθμό πριν από το Euro. Θέλουμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι, να παίξουμε με την καλύτερη ομάδα μας και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να προσπαθήσουμε να είμαστε σε καλή κατάσταση πριν από το επόμενο παιχνίδι.

Ο Μουσιάλα, ο οποίος ανέφερε ως αντιπάλους της γενιάς του την τριάδα της Ρεάλ Μαδρίτης με τους Τζουντ Μπέλινγκχαμ, Εντουάρντο Καμαβίνγκα και Ορελιέν Τσουαμενί, καθώς και τους Γκάβι και Πέντρι της Μπαρτσελόνα, έχει ήδη γράψει το όνομά του στην ιστορία της Μπάγερν, κατακτώντας πέρυσι το 11ο σερί πρωτάθλημα με γκολ στις καθυστερήσεις.

Το ταλέντο του φάνηκε στο Εθνικό Στάδιο του Τόκιο την Τετάρτη, όπου διέπρεψε στα πρώτα 45 λεπτά της ήττας της Μπάγερν με 2-1 από τη Μάντσεστερ Σίτι στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια των γερμανικών γιγάντων στην Ιαπωνία.

Ο Μουσιάλα, ο οποίος αντιμετωπίζει την Καβασάκι Φροντάλε στο δεύτερο φιλικό στο ίδιο γήπεδο το Σάββατο, πιστεύει ότι η ευκαιρία αυτή μπορεί μόνο να τον βοηθήσει να κατανοήσει καλύτερα τη φύση του ιαπωνικού ποδοσφαίρου ενόψει του δεύτερου αγώνα του Σεπτεμβρίου με την πατρίδα του.

“Οι ιαπωνικές ομάδες είναι πολύ τεχνικές και είναι ίσως ένα διαφορετικό στυλ ποδοσφαίρου που δεν βλέπεις συχνά στη Γερμανία ή στο Τσάμπιονς Λιγκ”, δήλωσε. “Είναι σίγουρα μια καλή προετοιμασία.

Ο Jamal Musiala της Γερμανίας (2ος από δεξιά) ντριμπλάρει την Ιαπωνία κατά τη διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα του ομίλου Ε του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Khalifa International Stadium στη Ντόχα στις 23 Νοεμβρίου 2022. ( WeLoveSports)