Ποδόσφαιρο: Η Ιαπωνία νίκησε τον Παναμά σε αγώνα προετοιμασίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο

Ο πλέι μέικερ Γιούι Χασεγκάουα άνοιξε το σκορ και πέτυχε άλλα δύο γκολ την Παρασκευή. Η Ναντέσικο Ιαπωνία ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών με φιλική νίκη 5-0 επί του Παναμά.

Ο μονόπλευρος αγώνας στο γήπεδο Yurtec Stadium Sendai απέναντι στον Παναμά, που βρίσκεται στην 52η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, ήταν η τελευταία αγωνιστική προετοιμασία για την 11η ομάδα του Futoshi Ikeda πριν αναχωρήσει για το Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο ξεκινά την Πέμπτη στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Οι γηπεδούχοι δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες από νωρίς, αλλά δεν κατάφεραν να βρουν την τελική πινελιά μέχρι που η Risa Shimizu βρήκε στόχο στο 33ο λεπτό.

Η Γιαπωνέζα Yui Hasegawa (R) σκοράρει γκολ κατά τη διάρκεια φιλικού διεθνούς αγώνα ποδοσφαίρου γυναικών με τον Παναμά στο στάδιο Yurtec Sendai στο νομό Miyagi, βορειοανατολική Ιαπωνία, 14 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο μέσος της Μάντσεστερ Σίτι, Hasegawa, έστειλε μια διαγώνια μπάλα στον Shimizu. Ο δεξιός αμυντικός της Γουέστ Χαμ εξαπέλυσε ένα μακρινό σουτ που πέρασε από τα δάχτυλα του τερματοφύλακα του Παναμά, Γιενίθ Μπέιλι, πριν καταλήξει στο βάθος της εστίας.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, η Hasegawa διπλασίασε το προβάδισμα με ωραίο τρόπο, παίρνοντας την μπαλιά της Mina Tanaka και τοποθετώντας το σουτ της ακριβώς μέσα από το οριζόντιο δοκάρι.

Η Aoba Fujino πέτυχε το πρώτο της διεθνές γκολ στο 60ο λεπτό και η Hasegawa ολοκλήρωσε το διπλό της ένα λεπτό αργότερα, με το κοντινό της σουτ να αποκρούεται από την Bailey.

Η Aoba Fujino (L) σκοράρει το τρίτο γκολ της Ιαπωνίας κατά τη διάρκεια ενός φιλικού διεθνούς αγώνα ποδοσφαίρου γυναικών με τον Παναμά στο στάδιο Yurtec Sendai στο νομό Miyagi, βορειοανατολική Ιαπωνία, 14 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports)

Η Moeka Minami ολοκλήρωσε τη συντριβή στις καθυστερήσεις με γκολ που επιβεβαιώθηκε από την επανεξέταση βίντεο.

Η Ιαπωνία, νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών του 2011, θα προσπαθήσει να βελτιώσει την εικόνα της από την αποχώρηση στους 16 του προηγούμενου τουρνουά πριν από τέσσερα χρόνια στη Γαλλία.

Η Ιαπωνία θα εδρεύει στη Νέα Ζηλανδία για τους τρεις αγώνες της στον όμιλο Γ. Ξεκινούν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στη Ζάμπια στο Waikato Stadium του Χάμιλτον στις 22 Ιουλίου, αντιμετωπίζουν την Κόστα Ρίκα στο Ντάνεντιν στις 26 Ιουλίου και ολοκληρώνουν τη φάση του ομίλου απέναντι στην Ισπανία στο Ουέλινγκτον στις 31 Ιουλίου.