Ποδόσφαιρο: Η Ιαπωνία νίκησε 4-0 την Ισπανία και ανέβηκε στην κορυφή του Γ’ ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών της FIFA

Η Χινάτα Μιγιαζάουα πέτυχε το δεύτερο διπλό της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών της FIFA τη Δευτέρα. Η Ιαπωνία σημείωσε μια επιβλητική νίκη με 4-0 επί της Ισπανίας και ανέβηκε στην κορυφή του Γ’ ομίλου με τρεις συνεχόμενες νίκες.

Τα δύο γκολ της Miyazawa προστέθηκαν στο δεύτερο γκολ της ομάδας της, που σημείωσε η Riko Ueki, καθώς η Ιαπωνία, που βρίσκεται στην 11η θέση στον κόσμο, προηγήθηκε με 3-0 στο ημίχρονο απέναντι στην έκτη θέση της Ισπανίας. Η Mina Tanaka πέτυχε ένα υπέροχο τέταρτο γκολ με οκτώ λεπτά να απομένουν στο Wellington Regional Stadium.

Η Hinata Miyazawa (R) της Ιαπωνίας σκοράρει το πρώτο γκολ της ομάδας της κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα ποδοσφαίρου του Γ’ ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών με την Ισπανία στο Wellington Regional Stadium στο Wellington της Νέας Ζηλανδίας στις 31 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Η Ιαπωνία, η οποία δεν έχει δεχτεί ακόμα γκολ στο τουρνουά, αντιμετωπίζει το Σάββατο τη Νορβηγία, δεύτερη του ομίλου Α, στη φάση των 16, ενώ η Ισπανία αντιμετωπίζει την Ελβετία.

“Είμαι πολύ χαρούμενος που αμυνθήκαμε καλά, κερδίσαμε και τελειώσαμε το παιχνίδι με ένα χαμόγελο στα πρόσωπά μας”, δήλωσε ο Miyazawa. “Νομίζω ότι θα είναι σημαντικό να εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία στο μέλλον.

“Η νίκη σε όλα τα παιχνίδια για την πρόκριση είναι πολύ ωραία και μας δίνει καλό κίνητρο πριν από το επόμενο παιχνίδι. Θέλουμε σίγουρα να κερδίσουμε και αυτό”.

Ενώ η Ισπανία είχε την καλύτερη κατοχή της μπάλας, η Ιαπωνία ήταν πιο αιχμηρή και πήρε το προβάδισμα στο 12ο λεπτό, όταν μια διαγώνια μπάλα του αρχηγού Saki Kumagai βρήκε τον αριστερό εξτρέμ Jun Endo μέσα στο αντίπαλο μισό.

Ο Endo έβγαλε μια χαμηλή μπαλιά στην πλάτη της ισπανικής άμυνας για να βρει τον Miyazawa, ο οποίος διατήρησε την ψυχραιμία του και πήρε ένα άγγιγμα πριν σουτάρει με αριστερό πόδι στην πάνω γωνία.

Η Ισπανία συνέχισε να κυριαρχεί στην κατοχή της μπάλας, αλλά η Ιαπωνία διπλασίασε το προβάδισμά της στο 29ο λεπτό. Ο Miyazawa τροφοδότησε τον Ueki στα αριστερά σε μια αντεπίθεση με δύο παίκτες και το σουτ του επιθετικού μέσα από την περιοχή πέρασε πάνω από τον τερματοφύλακα Misa Rodriguez, αφού απομακρύνθηκε από το πόδι του αμυντικού Irene Paredes.

Η Ισπανία δημιούργησε την πρώτη της πραγματική ευκαιρία στο 36ο λεπτό, με την κεφαλιά της Jennifer Hermoso να καταλήγει στην οροφή της εστίας, και η Salma Paralluelo είδε το απειλητικό της σουτ από απόσταση να αποκρούεται πριν η Ιαπωνία πετύχει το τρίτο της τέρμα στο 40ο λεπτό.

Η Ueki μάζεψε την μπάλα κοντά στη γραμμή του κέντρου πριν επιστρέψει τη χάρη στην Miyazawa, η οποία έτρεξε πίσω στα δεξιά. Όπως και με το πρώτο του γκολ, ο Miyazawa έκανε μια τέλεια πρώτη επαφή πριν πυροβολήσει δίπλα από τα χέρια του Rodriguez, αυτή τη φορά με το δεξί του πόδι.

Ο Miyazawa, ο οποίος έχει πλέον τέσσερα γκολ, αφού σκόραρε δύο φορές στη νίκη της Ιαπωνίας με 5-0 επί της Ζάμπια, αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον 19χρονο Aoba Fujino. Ο Ισπανός αμυντικός Ona Battle, ο οποίος δεν αναγνωρίστηκε, σούταρε άουτ τρία λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά η Ιαπωνία δεν απειλήθηκε ποτέ στη συνέχεια.

Η Hinata Miyazawa (2η από αριστερά) της Ιαπωνίας πανηγυρίζει με τις συμπαίκτριές της αφού πέτυχε το τρίτο γκολ της ομάδας της στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα ποδοσφαίρου του Γ’ ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών με την Ισπανία στο Wellington Regional Stadium στο Wellington της Νέας Ζηλανδίας, 31 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Η Alexia Putellas, η οποία έγινε η πρώτη παίκτρια που κέρδισε το βραβείο UEFA Women’s Player of the Year και το βραβείο Women’s Ballon d’Or δύο φορές στη σειρά μέχρι το 2022, αποχώρησε στο 62ο λεπτό για την Ισπανία πριν η αναπληρωματική Tanaka ολοκληρώσει το σκορ.

Σε άλλη μια αντεπίθεση, η Τανάκα έσπασε από τα δεξιά και ξεχύθηκε πριν εξαπολύσει ένα ασταμάτητο αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή στη μακρινή γωνία.

“Η άμυνά μας ήταν επίμονη και χρησιμοποιήσαμε καλά τον χώρο με τις αντεπιθέσεις μας”, δήλωσε ο προπονητής Futoshi Ikeda μετά την οργανωμένη ομάδα του που έπνιξε μια ισπανική ομάδα που χρειαζόταν μόνο μια ισοπαλία για να βρεθεί στην κορυφή του ομίλου.

“Οι παίκτες μας έδειξαν μεγάλη συγκέντρωση. Μιλήσαμε για έναν αγώνα πάνω στον οποίο θα μπορούσαμε να χτίσουμε πριν από τη φάση των νοκ άουτ αγώνων και αυτό ήταν πολύ καλό. Θα δώσει αυτοπεποίθηση στους παίκτες να κερδίζουν έτσι με πείσμα. Η νοκ άουτ φάση θα είναι μια διαφορετική μάχη και θα προετοιμαστούμε καλά γι’ αυτό.

Η Ζάμπια πέτυχε την πρώτη της νίκη σε Παγκόσμιο Κύπελλο, κερδίζοντας την Κόστα Ρίκα με 3-1 και τερματίζοντας τρίτη στον Γ’ όμιλο.

Η τερματοφύλακας της Ιαπωνίας Ayaka Yamashita (L) καθαρίζει την μπάλα κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου του αγώνα ποδοσφαίρου του Γ’ ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών με την Ισπανία στο Wellington Regional Stadium στο Wellington της Νέας Ζηλανδίας στις 31 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports