Ποδόσφαιρο: Με δύο γκολ του Κάιτο Νακαμούρα η Ιαπωνία νίκησε 4-2 την Τουρκία

Ο Atsuki Ito πέτυχε το πρώτο του διεθνές γκολ και ο Keito Nakamura πρόσθεσε άλλα δύο πριν το ημίχρονο, καθώς η Ιαπωνία νίκησε την Τουρκία με 4-2 σε φιλικό παιχνίδι την Τρίτη.

Ο Ozan Kabak μείωσε για την Τουρκία για να κάνει το 3-1 στα τέλη του πρώτου ημιχρόνου, ενώ ο Bertug Yildirim μείωσε το προβάδισμα της Ιαπωνίας πριν ο αναπληρωματικός Junya Ito στο δεύτερο ημίχρονο σφραγίσει το αποτέλεσμα από το σημείο του πέναλτι.

Η νίκη της Ιαπωνίας στο βελγικό πρωτάθλημα Pro League της KRC Genk ακολούθησε τον αποκλεισμό της Γερμανίας με 4-1 το Σάββατο, ο οποίος οδήγησε στην απόλυση του Hansi Flick από την προπονητική ηγεσία της τετράκις παγκόσμιας πρωταθλήτριας.

Ο Atsuki Ito (C) της Ιαπωνίας σκοράρει το πρώτο γκολ κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου ενός διεθνούς φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα με την Τουρκία στο Genk του Βελγίου στις 12 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο προπονητής της Samurai Blue, Hajime Moriyasu, προχώρησε σε ριζικές αλλαγές στην ενδεκάδα που αντιμετώπισε τη Γερμανία, ξεκινώντας την κέλτικη γκολμηχανή Kyogo Furuhashi και δίνοντας στους αμυντικούς Seiya Maikuma και Koki Machida τις πρώτες τους συμμετοχές.

Ο Ao Tanaka φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού στη θέση του Wataru Endo, ο οποίος ξεκίνησε στον πάγκο.

Η ιαπωνική ομάδα, αποτελούμενη από αρκετούς αναπληρωματικούς και βοηθητικούς παίκτες, πήρε τον έλεγχο του αγώνα απέναντι στην Τουρκία του Στέφαν Κουντς.

Ο Keito Nakamura (αριστερά) σκοράρει το δεύτερο γκολ της Ιαπωνίας κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου του διεθνούς φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα με την Τουρκία στο Γκενκ του Βελγίου στις 12 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο αμυντικός μέσος των Urawa Reds, Ito, άνοιξε το σκορ με ένα καταιγιστικό σουτ έξω από την περιοχή στο 15ο λεπτό. Αντάλλαξε πάσες με τον Ritsu Doan πριν εξαπολύσει ένα σουτ που δεν άφησε καμία ελπίδα στον Τούρκο τερματοφύλακα Ugurcan Cakir.

Ο μέσος της Reims, Nakamura, διπλασίασε το προβάδισμα 13 λεπτά αργότερα, χτυπώντας κοντά στο σημείο του πέναλτι, αφού ο Cakir μπόρεσε μόνο να αποκρούσει το δυνατό σουτ του Takefusa Kubo.

“Πάντα στοχεύω σε αυτή την περιοχή, οπότε ήταν καλό που η μπάλα ξεχύθηκε εκεί”, δήλωσε ο Νακαμούρα. “Η αναζήτηση ευκαιριών και το τελείωμα μπροστά από το τέρμα είναι τα δυνατά μου σημεία, οπότε είμαι χαρούμενος που μπόρεσα να το δείξω αυτό.

Ο Keito Nakamura (13) της Ιαπωνίας συγχαίρει τον Takefusa Kubo μετά το δεύτερο γκολ που πέτυχε κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου ενός διεθνούς φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα με την Τουρκία στο Genk του Βελγίου στις 12 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο δεξιός αμυντικός της Cerezo Osaka, Maikuma, ήταν καθοριστικός στο τρίτο γκολ της Ιαπωνίας, κερδίζοντας μια διεκδίκηση και τρέχοντας προς τα δεξιά, πριν στείλει μια σέντρα που ο Nakamura πλάσαρε από το κέντρο της περιοχής του πέναλτι.

Ο Φουρουχάσι είχε την ευκαιρία να προσθέσει στον διεθνή του απολογισμό, αλλά σούταρε άουτ στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου και χτύπησε το δοκάρι στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου.

Ένα λάθος του Ιάπωνα τερματοφύλακα Kosuke Nakamura από ένα τετ-α-τετ επέτρεψε στον Kabak να σκοράρει στο 44ο λεπτό. Ο τερματοφύλακας της Πορτιμονένσε έχασε μια αρχική κεφαλιά από το ελεύθερο λάκτισμα, πριν ο Kabak τρέξει για να στείλει το κεφάλι από κοντά.

Ο Ιάπωνας τερματοφύλακας Kosuke Nakamura καταρρέει μετά από γκολ που δέχθηκε κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου του διεθνούς φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα με την Τουρκία στο Γκενκ του Βελγίου στις 12 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο τερματοφύλακας φαίνεται να έχει δεχθεί σοβαρό χτύπημα στον ώμο κατά τη σύγκρουση και αντικαταστάθηκε στο τέρμα από τον Daniel Schmidt.

Ο Γιλντιρίμ έκανε το 3-2 στο 61ο λεπτό για την αναγεννημένη τουρκική ομάδα, πριν ο ακραίος επιθετικός της Ρεμς και πρώην αστέρας της Γκενκ, Ίτο, θέσει το αποτέλεσμα πέρα από κάθε αμφιβολία κερδίζοντας πέναλτι και μετατρέποντάς το στο 78ο λεπτό στο γήπεδό του.

Ο Bertug Yildirim (δεξιά) σκοράρει για την Τουρκία κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου του διεθνούς φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα με την Ιαπωνία στο Genk του Βελγίου στις 12 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Junya Ito της Ιαπωνίας σκοράρει από το σημείο του πέναλτι κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου του διεθνούς φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα με την Τουρκία στο Genk του Βελγίου στις 12 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

“Υπήρξαν σημαντικές αλλαγές στη σύνθεση της ομάδας μεταξύ του αγώνα με τη Γερμανία και αυτού του αγώνα, με έμφαση στην αύξηση του βάθους της ομάδας των παικτών, στην αύξηση του επιπέδου της ομάδας στο σύνολό της και στην ανταλλαγή τακτικών”, δήλωσε ο Moriyasu.

“Υπήρξαν κάποιες δύσκολες στιγμές, αλλά νομίζω ότι οι παίκτες απέκτησαν καλή εμπειρία”.

Το φιλικό της Τρίτης ήταν μόλις η τρίτη συνάντηση μεταξύ των δύο χωρών και η πρώτη μετά τη νίκη της Τουρκίας με 1-0 στη φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2002, που συνδιοργάνωσαν η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα.