Ποδόσφαιρο: Ο Κιόγκο Φουρουχάσι βρίσκει δίχτυα και η Σέλτικ ξεκινάει τη σεζόν με συνεχόμενες νίκες

Ο Ιάπωνας επιθετικός Kyogo Furuhashi σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι την Κυριακή, καθώς η πρωταθλήτρια Σέλτικ νίκησε 3-1 εκτός έδρας την Αμπερντίν και άνοιξε τη σεζόν στην Premiership της Σκωτίας με δύο νίκες από δύο.

Ο Furuhashi έκανε το 2-1 στο 29ο λεπτό στο Pittodrie Stadium, αφού η κεφαλιά ενός αμυντικού της Aberdeen προς τον τερματοφύλακα απέτυχε, επιτρέποντας στον πρώτο σκόρερ της περσινής σεζόν να πάρει μια επαφή πριν σκοράρει μέσα από την περιοχή του πέναλτι.

Ο Ιάπωνας επιθετικός Daizen Maeda άνοιξε το σκορ στο 11ο λεπτό με κεφαλιά μετά από ελεύθερο σουτ του Liel Abada, πριν ο Bojan Miovski ισοφαρίσει στο 25ο λεπτό για τους γηπεδούχους. Ο Matt O’Riley ολοκλήρωσε το σκορ στο 84ο λεπτό.

Ο Kyogo Furuhashi της Σέλτικ (μπροστά αριστερά) σκοράρει κατά τη διάρκεια του αγώνα της Σκωτσέζικης Premiership με την Aberdeen στο στάδιο Pittodrie στο Aberdeen στις 13 Αυγούστου 2023 ( WeLoveSports).

Ο Kyogo Furuhashi (μπροστά) της Σέλτικ πανηγυρίζει μετά τη νίκη του εναντίον της Aberdeen στον αγώνα της Σκωτσέζικης Premiership στο Pittodrie Stadium στο Aberdeen στις 13 Αυγούστου 2023. ( WeLoveSports)

Στην Ολλανδία, ο επιθετικός Koki Ogawa σκόραρε στο ντεμπούτο του για τη NEC Nijmegen στην Eredivisie, αλλά η ομάδα του έχασε 4-3 από την Excelsior.

Ο πρώην παίκτης της Yokohama FC με κεφαλιά σε κόρνερ στην μία ώρα έδωσε προβάδισμα 3-2 στην ομάδα του, πριν οι φιλοξενούμενοι ισοφαρίσουν και ο Oscar Uddenas πετύχει το νικητήριο γκολ στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Στη Γαλλία, ο Τακούμι Μιναμίνο ήταν εύστοχος, καθώς η Μονακό έφτασε στη νίκη με 4-2 στην Κλερμόν στην πρεμιέρα της Ligue 1.

Ο πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ βοήθησε τον Βάντερσον να σκοράρει στο 26ο λεπτό για να κάνει το 1-1, αφού έστειλε μια χαμηλή μπάλα στην περιοχή για να σκοράρει ο Βραζιλιάνος.

Το γύρισμα και η σέντρα του Μιναμίνο επέτρεψε στον Wissam Ben Yedder να πετύχει το δεύτερο γκολ της ημέρας και να προηγηθεί με 3-2 στο 70ο λεπτό, δίνοντας στη Μονακό τους τρεις βαθμούς στο πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος υπό τον νέο προπονητή Adolf Hutter, ο οποίος είχε προπονήσει τον Μιναμίνο στη Σάλτσμπουργκ.

“Ο ρόλος μου έχει γίνει ξεκάθαρος και δεν έχω πλέον καμία σύγχυση πριν από τους αγώνες”, δήλωσε ο Μιναμίνο, ο οποίος ζέσταινε τον πάγκο για μεγάλο μέρος της περασμένης σεζόν μετά τη μεταγραφή του από την Αγγλία το καλοκαίρι.