Ποδόσφαιρο: Ο Κιόγκο Φουρουχάσι ταρακούνησε τα δίχτυα της Σέλτικ στην ήττα με 2-1 από τη Λάτσιο

Ο Kyogo Furuhashi πέτυχε το πρώτο του γκολ στο Champions League με τη Σέλτικ, αλλά οι Hoops ολοκλήρωσαν τον αγώνα τους με τη Λάτσιο στον όμιλο Ε χωρίς τέρματα, αφού ο Pedro σκόραρε στις καθυστερήσεις για να πάρει τη νίκη με 2-1 για την φιλοξενούμενη ομάδα της Serie A.

Οι Ιάπωνες διεθνείς Daizen Maeda και Reo Hatate ξεκίνησαν επίσης για τους πρωταθλητές Σκωτίας, ενώ ο Daichi Kamada παρατάχθηκε για τη Λάτσιο στο Celtic Park.

Ο Kyogo Furuhashi (L) της Σέλτικ ανοίγει το σκορ κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα του Ε’ ομίλου του UEFA Champions League με τη Λάτσιο στο Celtic Park στη Γλασκώβη της Σκωτίας στις 4 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Φουρουχάσι γλίστρησε πίσω από την αμυντική γραμμή και νίκησε ήρεμα τον τερματοφύλακα της Λάτσιο, Ιβάν Προβέντελ, για να δώσει προβάδισμα 1-0 στη Σέλτικ στο 12ο λεπτό, με τον Χατάτε να εμπλέκεται στο χτίσιμο της φάσης, πριν ο Ματ Ο’Ράιλι δώσει την ασίστ.

“Θέλω να βοηθήσω όλους τους συμπαίκτες μου σκοράροντας γκολ”, δήλωσε ο Φουρουχάσι, ο οποίος δυσκολεύτηκε να αναπαράγει τα παραγωγικά του γκολ στην Premier League της Σκωτίας στην Ευρώπη.

Ο πλέι μέικερ της Λάτσιο, Ματίας Βετσίνο, ακύρωσε το σκορ στο 29ο λεπτό, φέρνοντας το παιχνίδι στο 1-1 στο ημίχρονο.

Ο αναπληρωματικός Λουίς Πάλμα φαινόταν πιθανό να πετύχει νίκη στις καθυστερήσεις για τη Σέλτικ, αλλά το χτύπημά του στο 82ο λεπτό ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς φαινόταν έτοιμη να μοιραστεί τους βαθμούς, μέχρι που ο αναπληρωματικός Πέδρο έσπασε το αδιέξοδο στο 95ο λεπτό, με κεφαλιά αφού βρέθηκε στο κενό στο πίσω δοκάρι.

Το αποτέλεσμα αφήνει τη Σέλτικ χωρίς νίκη στα τελευταία 10 παιχνίδια της σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με δύο ισοπαλίες και οκτώ ήττες.

Στον άλλο αγώνα του ομίλου Ε, η Ατλέτικο Μαδρίτης νίκησε 3-2 τη Φέγενορντ, με τον Ιάπωνα επιθετικό Ayase Ueda να παίζει μέχρι το 60ο λεπτό για τους φιλοξενούμενους πρωταθλητές Ολλανδίας.