Ποδόσφαιρο: Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπέγραψαν μνημόνιο συμφωνίας.

Ο Ιάπωνας επιθετικός Τακούμι Μιναμίνο πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ της Μονακό και ήταν υπεύθυνος για το τρίτο γκολ την Κυριακή στην εντός έδρας νίκη με 3-0 επί της αντιπάλου του Στρασβούργου στην πρώτη κατηγορία της Γαλλίας.

Ο 28χρονος Μιναμίνο άνοιξε τον λογαριασμό του για τη φετινή σεζόν στο 20ο λεπτό στο Stade Louis-II, κερδίζοντας μια διεκδίκηση και στέλνοντας ένα σουτ από μακριά δίπλα από τον Ματζ Σελς στην εστία των φιλοξενούμενων.

Ο Takumi Minamino της Μονακό σκοράρει εναντίον του Στρασβούργου κατά τη διάρκεια αγώνα της Ligue 1 στο Stade Louis-II στο Μονακό στις 20 Αυγούστου 2023. (Icon Sport/Getty/ WeLoveSports)

Ο πρώην παίκτης της Σάλτσμπουργκ και της Λίβερπουλ διπλασίασε το πλεονέκτημα για την ομάδα του Άντι Χούτερ 16 λεπτά αργότερα, όταν έπιασε την κεφαλιά σε σέντρα του Κάιο Ενρίκε.

Ο Minamino τροφοδότησε τον Wissam Ben Yedder για το τρίτο γκολ της Μονακό, με τον επιθετικό να σκάβει στον χώρο πριν θάψει ένα σουτ από τα αριστερά της περιοχής.

Ο Minamino, ο οποίος σημείωσε μια ασίστ στη νίκη της Μονακό επί της Κλερμόν, ξεκίνησε τη δεύτερη σεζόν του στη Ligue 1 με εξαιρετικό τρόπο μετά από μια δύσκολη πρώτη σεζόν στην οποία χρησιμοποιήθηκε ελάχιστα και σκόραρε μόλις μία φορά.

Ο Takumi Minamino της Μονακό (R) αντιδρά μετά το γκολ που σημείωσε εναντίον του Στρασβούργου κατά τη διάρκεια αγώνα Ligue 1 στο Stade Louis-II στο Μονακό στις 20 Αυγούστου 2023. (Icon Sport/Getty/ WeLoveSports)

Αλλού στη Γαλλία, ο Ιάπωνας εξτρέμ Junya Ito έδωσε μια ασίστ και ο συμπατριώτης του Keito Nakamura έκανε την πρώτη του εμφάνιση για τη Stade de Reims στη νίκη της με 2-0 επί της Clermont.

Στην ιταλική Serie A, ο μέσος των Samurai Blue, Daichi Kamada, έκανε το ντεμπούτο του με τη Λάτσιο, ξεκινώντας βασικός στην ήττα με 2-1 από τη Λέτσε.

Ο πρώην αρχηγός της Ιαπωνίας Makoto Hasebe έγινε ο γηραιότερος παίκτης που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο της Άιντραχτ Φρανκφούρτης στη γερμανική Bundesliga – στα 39 του χρόνια και 214 ημέρες – όταν μπήκε από τον πάγκο στη νίκη της με 1-0 επί της Ντάρμσταντ.