Ποδόσφαιρο: 17 οπαδοί της Ουράουα αποκλείστηκαν επ’ αόριστον για επεισόδια κατά τη διάρκεια αγώνα κυπέλλου

Η Ιαπωνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία απαγόρευσε την Πέμπτη σε 17 οπαδούς της Ουράβα Ρεντς να συμμετέχουν σε εγχώριους αγώνες επ’ αόριστον μετά τη βίαιη συμπεριφορά τους κατά τη διάρκεια ενός αγώνα για τους 16 του Κυπέλλου Αυτοκράτορα στις 2 Αυγούστου.

Η Ουράβα έχασε με 3-0 από τη Ναγκόγια Γκράμπους στο CS Asset Minato Soccer Stadium σε ένα νυχτερινό παιχνίδι πριν κάποιοι από τους οπαδούς της ξεσηκωθούν. Η JFA επιβεβαίωσε αργότερα την άτακτη συμπεριφορά τους μετά την προβολή ενός βίντεο.

Η Ουράβα έχει ήδη αποκλείσει 32 οπαδούς για το μέλλον, αφού μπήκαν σε απαγορευμένη περιοχή, και εξέδωσε αυστηρές προειδοποιήσεις σε άλλους 45.

Οι παίκτες της Urawa Reds αντιδρούν μετά την ήττα με 3-0 από την Nagoya Grampus κατά τη διάρκεια του αγώνα για τον τέταρτο γύρο του Emperor’s Cup στο CS Asset Minato Soccer Stadium στη Ναγκόγια, 2 Αυγούστου 2023. ( WeLoveSports)

Μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο που έδειχνε να σπρώχνουν έναν φρουρό ασφαλείας, να επιτίθενται σε τουλάχιστον έναν οπαδό της Ναγκόγια και να καταστρέφουν εμπόδια, η JFA επέβαλε αυστηρές κυρώσεις σε 17 συμμετέχοντες και αποκλεισμό πέντε αγώνων σε έναν άλλο.

“Είναι εξαιρετικά λυπηρό το γεγονός ότι το περιβάλλον του αγώνα διαταράχθηκε από ανεγκέφαλους οπαδούς”, δήλωσε ο πρόεδρος της JFA, Kozo Tashima.

“Διαταράσσουν σημαντικά τις προσπάθειες ολόκληρης της ποδοσφαιρικής κοινότητας να δημιουργήσει ένα περιβάλλον στο οποίο οι φίλαθλοι θα μπορούν να απολαμβάνουν με ασφάλεια το ποδόσφαιρο.

Η ΚΟΠ θα συζητήσει τις κυρώσεις κατά των Ερυθρολεύκων σε συνεδρίαση της Πειθαρχικής Επιτροπής στα μέσα Σεπτεμβρίου.