Πυγμαχία: Ο Φράνκο αισθάνεται δυνατός ενόψει της ρεβάνς με τον Ιόκα για το σούπερ φιλέ

Ο πρωταθλητής της Παγκόσμιας Πυγμαχικής Ομοσπονδίας στα super flyweight, Τζόσουα Φράνκο, δήλωσε την Τρίτη σίγουρος ενόψει της ρεβάνς του με τον Ιάπωνα Καζούτο Ιόκα, λέγοντας ότι είναι σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι όταν συναντήθηκαν τελευταία φορά.

Ο τελευταίος τους αγώνας, ένας ενοποιητικός αγώνας super-fly στο Ota City General Gymnasium του Τόκιο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, είχε λήξει με ισοπαλία 12 γύρων, αφήνοντας τον Franco να έχει στην κατοχή του τη ζώνη του WBA και τον Ioka να εξακολουθεί να κατέχει τον τίτλο της Παγκόσμιας Οργάνωσης Πυγμαχίας.

Στον επαναληπτικό αγώνα του Σαββάτου στον ίδιο χώρο θα διακυβεύεται μόνο το στέμμα του Φράνκο από την WBA, καθώς ο Ιόκα αρνήθηκε την υποχρεωτική υπεράσπιση του τίτλου από τον συμπατριώτη του Τζούντο Νακατάνι και παραιτήθηκε από τη ζώνη του για να πάρει άλλη μια ευκαιρία από τον 27χρονο Αμερικανό.

Ο πρωταθλητής της Παγκόσμιας Πυγμαχικής Ομοσπονδίας Super Flyweight Joshua Franco από τις Ηνωμένες Πολιτείες προπονείται στο Τόκιο στις 20 Ιουνίου 2023, ενόψει της υπεράσπισης του τίτλου του απέναντι στον Ιάπωνα Kazuto Ioka ( WeLoveSports).

“Η κατάστασή μου είναι καλή. Είμαι έτοιμος να ξεκινήσω”, δήλωσε ο Φράνκο μετά από μια ελαφριά προπόνηση στο Τόκιο. “Απλά αισθάνομαι ότι πρέπει να κυριαρχήσω περισσότερο από την προηγούμενη φορά.

Ο Φράνκο δήλωσε ότι θα έχει το προβάδισμα έναντι του 34χρονου Ιόκα, αν ο Τεξανός παραμείνει πιστός στο πλάνο του αγώνα του.

“Νομίζω ότι θα υπάρξει ένα σημείο στον αγώνα όπου θα τον πληγώσω, οπότε αν τον πληγώσω, θα προσπαθήσω να το εκμεταλλευτώ”, δήλωσε ο Franco. “Απλά θα είμαι έξυπνος, θα ρίχνω τις σωστές γροθιές και θα κάνω αυτό που κάνω, δηλαδή να αγωνίζομαι και να δίνω μια καλή παράσταση.

Ο Franco έχει 18 νίκες, εκ των οποίων οκτώ με νοκ άουτ, μία ήττα και τρεις ισοπαλίες, ενώ ο Ioka έχει ρεκόρ 29-2-1 με 15 νοκ άουτ.