Πυγμαχία: Ο Inoue βγάζει νοκ-άουτ τον Fulton και κερδίζει 2 ζώνες σούπερ μπιτάκις

Ο Ιάπωνας πυγμάχος Naoya Inoue εκθρόνισε τον πρωταθλητή των WBC και WBO στα super bantamweight Stephen Fulton από τις Ηνωμένες Πολιτείες με τεχνικό νοκ άουτ στον όγδοο γύρο την Τρίτη στο Τόκιο.

Ο Inoue έκανε ένα κυρίαρχο πρώτο βήμα προς τον στόχο του να γίνει ο πρώτος πυγμάχος στον κόσμο που θα κατακτήσει τέσσερις ζώνες πρωταθλητισμού σε δύο κατηγορίες βάρους, αφού ολοκλήρωσε το σκούπισμα των παντοβαρέων τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο Ιάπωνας πυγμάχος Naoya Inoue (Δ) χτυπάει τον Αμερικανό Stephen Fulton κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου του αγώνα τους για τους τίτλους WBO και WBC super bantamweight στην Ariake Arena στο Τόκιο στις 25 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Φιλιππινέζος Marlon Tapales, σημερινός κάτοχος των τίτλων WBA και IBF super bantamweight, παρακολούθησε τον αγώνα Inoue-Fulton από το ρινγκ στην Ariake Arena.

Μετά τον αγώνα, στον οποίο ο Inoue ήταν διεκδικητής για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια, αυτός και ο Tapales δήλωσαν ότι θα αγωνιστούν για να ενώσουν τους τίτλους τους.

Ο διαιτητής διέκοψε τον αγώνα λίγο περισσότερο από ένα λεπτό στον όγδοο γύρο, όταν ο Inoue έριξε στο έδαφος τον Fulton για δεύτερη φορά στον γύρο με έναν συνδυασμό γροθιών.

“Νομίζω ότι μπόρεσα να δείξω την αυξημένη ταχύτητα και δύναμή μου σε αυτόν τον αγώνα”, δήλωσε ο Inoue, με το παρατσούκλι “Monster”. “Αλλά έχω ακόμα περιθώρια βελτίωσης, οπότε θα γίνω πιο δυνατός ως super bantam”.

Στη συνέχεια ο Inoue απευθύνθηκε στον Tapales, ζητώντας του να αναμετρηθούν αργότερα μέσα στη χρονιά και να ενώσουν τις τέσσερις ζώνες.

Ο Tapales μπήκε στο ρινγκ και απάντησε: “Θέλω να παλέψω με τον Naoya Inoue. Θέλω να αποδείξω στον εαυτό μου ότι είμαι πρωταθλητής”.

Ο Inoue είναι πλέον μόλις ο δεύτερος Ιάπωνας που κατακτά παγκόσμιους τίτλους σε τέσσερις κατηγορίες βάρους μετά τον Kazuto Ioka, ο οποίος πέτυχε το κατόρθωμα τον Ιούνιο του 2019.

Η ταχύτητα και η δύναμη του Inoue έθεσε τον Fulton υπό τεράστια πίεση από τον πρώτο γύρο.

Μετά από ένα αιμάτωμα από τη μύτη στον τρίτο γύρο, ο μαχητής από τη Φιλαδέλφεια βρήκε το ρυθμό του στον τέταρτο γύρο και απάντησε με αποτελεσματικά χτυπήματα.

Ο Inoue, ωστόσο, ανέβασε την ένταση όσο προχωρούσε ο αγώνας, προσγειώνοντας καταστροφικά δεξιά και αριστερά στον όγδοο γύρο.

Ο 30χρονος Inoue βελτίωσε το ρεκόρ του σε 25-0 στην καριέρα του με 22 νίκες με νοκ άουτ, ενώ το ρεκόρ του 29χρονου Fulton έπεσε σε 21-1 με οκτώ νοκ άουτ.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Inoue έγινε ο πρώτος Ιάπωνας και ένατος αδιαμφισβήτητος πρωταθλητής της εποχής των τεσσάρων ζωνών, όταν κατέκτησε και τις τέσσερις παγκόσμιες ζώνες των bantamweight.

Ένα μήνα αργότερα, ο Inoue ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί και από τις τέσσερις ζώνες και να ανέβει στα super bantamweight.

Τον Ιούνιο του 2022, ο Inoue έγινε ο πρώτος Ιάπωνας που κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατάταξη των βαρέων βαρών που δημοσιεύει το διάσημο περιοδικό Ring.

Νωρίτερα την Τρίτη, ο Κουβανός Robeisy Ramirez υπερασπίστηκε με επιτυχία τον τίτλο του στην κατηγορία των φτερούχων της WBO, βγάζοντας νοκ άουτ τον χάλκινο Ολυμπιονίκη του Λονδίνου στα δίποντα Satoshi Shimizu από την Ιαπωνία στον πέμπτο γύρο, καθώς αγωνίστηκε για τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο.

Ο Ιάπωνας Naoya Inoue πανηγυρίζει τον θρίαμβό του επί του Αμερικανού Stephen Fulton ως ενοποιημένος παγκόσμιος πρωταθλητής WBO και WBC στα super bantamweight κατά τη διάρκεια αγώνα πυγμαχίας στην Ariake Arena του Τόκιο στις 25 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Ο Ιάπωνας Naoya Inoue πανηγυρίζει μετά την εκθρόνιση του Αμερικανού Stephen Fulton ως ενοποιημένου πρωταθλητή WBO και WBC super bantamweight κατά τη διάρκεια ενός αγώνα πυγμαχίας για τον παγκόσμιο τίτλο στο Ariake Arena του Τόκιο στις 25 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports