Πυγμαχία: “Το τέρας Ναόγια Ινόουε αρκείται στο να είναι σούπερ-μπανταμπέιτ

Μία ημέρα μετά την επικράτηση επί του Αμερικανού πρωταθλητή της WBC και της WBO Στίβεν Φούλτον στο ντεμπούτο του στα super bantamweight, ο Ιάπωνας Naoya “Monster” Inoue δήλωσε την Τετάρτη ότι δεν τον ενδιαφέρει να ανέβει μια κατηγορία βάρους στα featherweight.

Ο 30χρονος, ο οποίος εγκατέλειψε τους τέσσερις παγκόσμιους τίτλους του στα δίποντα για να γίνει ο αήττητος πρωταθλητής στα σούπερ δίποντα, συναντήθηκε με δημοσιογράφους στο γυμναστήριο Ohashi Boxing Gym του στη Γιοκοχάμα.

Ο Ιάπωνας πυγμάχος Naoya Inoue χαμογελά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γιοκοχάμα στις 26 Ιουλίου 2023, μία ημέρα μετά τη νίκη του επί του Αμερικανού πρωταθλητή WBC και WBO Stephen Fulton στο ντεμπούτο του στα super bantamweight ( WeLoveSports).

“Ήταν (ο αγώνας της Δευτέρας) πολύτιμος”, δήλωσε ο Inoue. “Το να ξεπεράσω έναν αντίπαλο μεγαλύτερο από μένα ενίσχυσε την αυτοπεποίθησή μου. Αισθάνομαι πιο δυνατός από τότε που άλλαξα κατηγορία βάρους.

Ο Inoue, ο οποίος έχει πλέον κερδίσει παγκόσμιους τίτλους σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες βάρους, έχει λάβει επαίνους από τους πρώην πρωταθλητές Manny Pacquiao (Φιλιππίνες) και Mike Tyson (ΗΠΑ).

Ο Pacquiao, ο οποίος έχει κερδίσει τίτλους σε έξι διαφορετικές κατηγορίες, έγραψε στο twitter: “Ο Inoue έχει μεγάλη ταχύτητα και πολλή δύναμη πίσω από τις γροθιές του. Είναι ένας ξεχωριστός μαχητής!”

Ο Τάισον, στο YouTube, είπε: “Είναι καλύτερος από τον Μάνι Πακιάο και ο Πακιάο ήταν τόσο καλός”.

Ο Ιάπωνας πυγμάχος Naoya Inoue διαβάζει τις εφημερίδες στο γυμναστήριο της Γιοκοχάμα στις 26 Ιουλίου 2023, μία ημέρα μετά τη νίκη του επί του Αμερικανού πρωταθλητή της WBC και της WBO Stephen Fulton στο ντεμπούτο του στα super bantamweight ( WeLoveSports).

Μετά τον αγώνα της Τρίτης στο Τόκιο, ο πρωταθλητής IBF και WBA Marlon Tapales από τις Φιλιππίνες συνάντησε τον Inoue στο ρινγκ και αμφότεροι δήλωσαν ότι ανυπομονούν για έναν αγώνα ενοποίησης φέτος.

Ενώ ορισμένα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης είπαν ότι η κυριαρχία του Inoue επί του Fulton έδειχνε ότι ίσως δεν θα μπορούσε να βρει έναν άξιο αντίπαλο εκτός αν ανέβαινε από τα super bantamweight στα featherweight, ο Inoue δήλωσε την Τετάρτη ότι ήταν μια χαρά εκεί που ήταν.

“Ακόμα και αν πάρω καλά αποτελέσματα και ενώσω τους τέσσερις τίτλους σε αυτή την κατηγορία, νομίζω ότι θα μείνω εδώ”, δήλωσε. “Θα μου έπαιρνε τρία χρόνια για να ξαναφτιάξω σωστά το σώμα μου (για να αγωνιστώ στα featherweight).