Πυγμαχία: Shigeoka-Valladares: Προγραμματισμένη η ενοποίηση του τίτλου IBF flyweight

Ο Ιάπωνας προσωρινός πρωταθλητής Ginjiro Shigeoka θα αντιμετωπίσει τον Μεξικανό πρωταθλητή Daniel Valladares στις 11 Αυγούστου στην Οσάκα σε έναν αγώνα ενοποίησης του τίτλου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πυγμαχίας (IBF) στα flyweight, ανακοίνωσε την Παρασκευή το Watanabe Gym του Shigeoka.

Ο Shigeoka έγινε προσωρινός πρωταθλητής τον Απρίλιο με νοκ άουτ νίκη στον ένατο γύρο επί του Φιλιππινέζου Rene Mark Cuarto, τρεις μήνες αφότου η πρόκλησή του εναντίον του Valladares κηρύχθηκε άκυρη λόγω ενός τυχαίου χτυπήματος στο κεφάλι στον τρίτο γύρο.

Ο προσωρινός πρωταθλητής της IBF στα μίνι βαρέα κιλά Ginjiro Shigeoka ποζάρει για μια φωτογραφία στο Τόκιο στις 30 Ιουνίου 2023, αφού το γυμναστήριο Watanabe Boxing Gym του ανακοίνωσε τη ρεβάνς του στις 11 Αυγούστου με τον Μεξικανό Daniel Valladares ( WeLoveSports).

“Θέλω να υπάρχει ένας ξεκάθαρος νικητής και ένας ξεκάθαρος ηττημένος μεταξύ μας”, δήλωσε ο Shigeoka. “Ένας πρωταθλητής είναι αρκετός. Είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσω”.

Ο Valladares δήλωσε σε διαδικτυακή συνέντευξη ότι θα προσπαθήσει να βγάλει νοκ άουτ τον Shigeoka, ενώ θα φροντίσει να μην υπάρξει άλλη απόφαση χωρίς αγώνα.

Πριν από τον αγώνα τους στην Edion Arena Osaka, ο Shigeoka έχει ρεκόρ 9-0 με επτά νοκ άουτ και ένα no-contest, ενώ ο Valladares έχει 26-3-1, με 15 νίκες με νοκ άουτ και ένα no-contest.

Την ίδια ημέρα που ο Shigeoka κέρδισε τον προσωρινό τίτλο τον Απρίλιο, ο μεγαλύτερος αδελφός του Yudai Shigeoka έγινε προσωρινός πρωταθλητής του World Boxing Council στα ψάθινα βάρη.