Ράγκμπι: Οι τραυματισμοί καθυστερούν τον ορισμό της πλήρους αποστολής της Ιαπωνίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο

Ο προπονητής της Ιαπωνίας Τζέιμι Τζόζεφ ονόμασε την Τρίτη την αποστολή του για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι στη Γαλλία, βασιζόμενος σε δοκιμασμένους παίκτες, αλλά οι τραυματισμοί του επέτρεψαν να ορίσει μόνο 30 από τους 33 απαιτούμενους παίκτες.

Με επικεφαλής τον αμυντικό Καζούκι Χιμένο, η ομάδα βασίστηκε στην ομάδα που επιλέχθηκε για να λάβει μέρος στο πρόσφατο Pacific Nations Series και σε δύο αγώνες προθέρμανσης εναντίον μιας All Blacks XV. Όμως οι τραυματισμοί που υπέστησαν σε αυτούς τους αγώνες -ιδιαίτερα οι επιθετικοί της δεύτερης σειράς- σημαίνουν ότι ο Τζόζεφ θα περιμένει μέχρι την καταληκτική ημερομηνία του τουρνουά στις 21 Αυγούστου για να προσθέσει τους τρεις τελευταίους παίκτες.

Η τριάδα των τραυματιών Warner Dearns (ώμος και αστράγαλος), Uwe Helu (ώμος) και Amato Fakatava (πόδι) είναι η πιθανή συμπληρωματική τριάδα, καθώς όλοι μπορούν να παίξουν στη δεύτερη σειρά.

Ο Τζόζεφ δήλωσε επίσης ότι ο Pieter “Lappies” Labuschagne θα εξεταστεί, αν και θα χάσει την πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου λόγω της κόκκινης κάρτας που δέχθηκε εναντίον των Φίτζι.

“Στόχος όλων μας είναι να κερδίσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο, όπως και κάθε άλλη ομάδα στον κόσμο”, δήλωσε ο Τζόζεφ. “Φτάσαμε στην οκτάδα την προηγούμενη φορά και εκπλήξαμε τον κόσμο. Το να πάμε στη Γαλλία είναι μια διαφορετική πρόκληση, αλλά οι στόχοι μας είναι ακριβώς οι ίδιοι. Αν μπορέσεις να προκριθείς στα προημιτελικά, όλα μπορούν να συμβούν.

Ο προπονητής της Ιαπωνίας Τζέιμι Τζόζεφ (Γ) μιλάει σε συνέντευξη Τύπου στο Τόκιο στις 15 Αυγούστου 2023, σχετικά με την ομάδα της χώρας για το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γαλλίας. ( WeLoveSports)

Παρά την μόλις μία νίκη και τις τέσσερις ήττες το φετινό καλοκαίρι, ο Τζόζεφ δεν κάλεσε επιπλέον παίκτες, με τις μόνες εκπλήξεις να είναι ο αποκλεισμός του σέντερ φορ Τεβίτα Ταταφού και του βετεράνου αμυντικού Ριοχέι Γιαμανάκα, καθώς και η ένταξη του εξτρέμ Λομάνο Λάβα Λεμέκι στη διευρυμένη ομάδα προπονήσεων.

Ο αμυντικός Michael Leitch και ο hooker Shota Horie θα αγωνιστούν αμφότεροι στο τέταρτο Παγκόσμιο Κύπελλο τους, ενώ ο prop Keita Inagaki και ο αμυντικός Kotaro Matsushima θα κάνουν την τρίτη τους εμφάνιση στην κορυφαία διοργάνωση του ράγκμπι.

Δεκαεπτά παίκτες θα κάνουν το ντεμπούτο τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο, με τους λιγότερο έμπειρους να είναι ο scrum-half Kenta Fukuda και ο flanker Shota Fukui, ο οποίος έχει παίξει μόνο σε ένα τεστ.

Ο Τζόζεφ και η ομάδα του έχουν έναν τελευταίο αγώνα προθέρμανσης εναντίον της Ιταλίας στο Τρεβίζο στις 26 Αυγούστου πριν ταξιδέψουν στη Γαλλία.

Οι Brave Blossoms ξεκινούν την εκστρατεία τους στον Δ’ όμιλο απέναντι στη Χιλή, που κάνει το ντεμπούτο της στο Παγκόσμιο Κύπελλο, στις 10 Σεπτεμβρίου στην Τουλούζη. Στη συνέχεια, αντιμετωπίζουν την Αγγλία, νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2003, στη Νίκαια στις 17 Σεπτεμβρίου, πριν επιστρέψουν στην Τουλούζη για να παίξουν με τη Σαμόα στις 28 Σεπτεμβρίου, πριν αντιμετωπίσουν την Αργεντινή στη Νάντη στις 8 Οκτωβρίου.


ΟΜΑΔΑ ΙΑΠΩΝΙΑΣ

Αξεσουάρ

Keita Inagaki, Craig Millar, Sione Halasili, Gu Ji Won, Shinnosuke Kakinaga, Asaeli Ai Valu

Hooks

Shota Horie, Atsushi Sakate, Kosuke Horikoshi

Locks

James Moore, Jack Cornelsen

Τελευταία σειρά

Ben Gunter, Kazuki Himeno, Shota Fukui, Michael Leitch

Χαιρετισμοί Scrum

Naoto Saito, Yutaka Nagare, Kenta Fukuda

Παίκτες εν κινήσει

Jumpei Ogura, Lee Seung Sin, Rikiya Matsuda

Κέντρα

Tomoki Osada, Shogo Nakano, Ryoto Nakamura, Dylan Riley

Wings

Jone Naikabula, Siosaia Fifita, Semisi Masirewa, Lomano Lava Lemeki

Πλήρης αμυντικός

Kotaro Matsushima