Ράγκμπι: Ο Λεμέκι θέλει να γίνει διπλός παίκτης του Παγκοσμίου Κυπέλλου και διπλός Ολυμπιονίκης

Ο Λομάνο Λάβα Λεμέκι μπορεί να είναι ένας από τους μακροβιότερους παίκτες στην ομάδα της Ιαπωνίας, αφού έκανε το ντεμπούτο του το 2016, αλλά δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν είχε καμία πρόθεση να κάνει αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι το κύκνειο άσμα του.

Κάθε άλλο, καθώς ο 34χρονος ελπίζει να επιστρέψει στη Γαλλία τον επόμενο χρόνο ως μέλος της ιαπωνικής ομάδας ράγκμπι εφτά, κάτι που θα τον έφερνε σε μια μοναδική θέση μέσα στο παιχνίδι.

Ο Λεμέκι, ο οποίος απέκτησε την ιαπωνική υπηκοότητα το 2014, έπαιξε τέσσερις φορές στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019, αλλά δεν ήταν η πρώτη φορά που εκπροσώπησε την υιοθετημένη του χώρα σε παγκόσμια διοργάνωση.

Τρία χρόνια πριν η Ιαπωνία φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Λεμέκι ήταν μέλος της ιαπωνικής ομάδας ποδοσφαίρου εφτάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, μια ομάδα που εξέπληξε τον κόσμο, νικώντας τη Νέα Ζηλανδία στην πορεία προς την τέταρτη θέση.

“Πιθανότατα δεν είχα εκτιμήσει πραγματικά τη σημασία των Ολυμπιακών Αγώνων εκείνη την εποχή”, δήλωσε μετά την τοποθέτησή του στον πάγκο για την πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου αυτό το Σαββατοκύριακο εναντίον της Χιλής την Παρασκευή.

“Κανείς δεν πίστευε ότι θα φτάναμε ποτέ στο Top 4 και αν μπορούσα να το ξανακάνω θα το εκτιμούσα ακόμα περισσότερο.

Ο Lomano Lava Lemeki (L) και ο Rikiya Matsuda παρευρίσκονται σε συνέντευξη Τύπου στο Stade Ernest Wallon στην Τουλούζη της Γαλλίας, στις 8 Σεπτεμβρίου 2023, δύο ημέρες πριν η Ιαπωνία ξεκινήσει την εκστρατεία της για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι εναντίον της Χιλής ( WeLoveSports).

Όσον αφορά τα Παγκόσμια Κύπελλα, του δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία, παρόλο που έχει παίξει μόλις μία φορά για την Ιαπωνία από τότε που η χώρα φιλοξένησε το τουρνουά πριν από τέσσερα χρόνια.

Και δεν ήταν μόνο η εμπειρία του που του χάρισε την επιλογή.

“Ήταν πολύ θετικός στο περιβάλλον της ομάδας, πολύ εντυπωσιακός και αξίζει αυτή την ευκαιρία”, δήλωσε ο προπονητής Τζέιμι Τζόζεφ.

Και ο Λεμέκι θέλει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την ευκαιρία αυτή.

“Το 2019 είχαμε κερδίσει το Κύπελλο Εθνών Ειρηνικού, ήμασταν πολύ καλά χτισμένοι και μπήκαμε στην πρώτη οκτάδα”, είπε.

“Φέτος έχουμε την ομάδα για να το κάνουμε. Το ερώτημα είναι αν μπορούμε να αποδώσουμε. Δεν υπάρχει τόσο μεγάλη πίεση γιατί πολλοί πιστεύουν ότι δεν μπορούμε να βγούμε από τον όμιλό μας. Αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να εκπλήξουμε τον κόσμο.

Και άφησε τη δική του έκπληξη για το τελευταίο σχόλιο της συνέντευξης Τύπου στο Stade Ernest Wallon.

“Του χρόνου, θα προσπαθήσω ξανά να πάρω μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες”.