Ράγκμπι: Τα γενναία άνθη ζητούν ηρεμία πριν από τον καθοριστικό αγώνα

Νίκη ή θάνατος, ο νικητής τα παίρνει όλα, η μάχη μέχρι θανάτου. Κάθε πιθανό κλισέ έχει χρησιμοποιηθεί κατά την προετοιμασία του αγώνα της Κυριακής για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι μεταξύ Ιαπωνίας και Αργεντινής.

Το Σάββατο, οι Brave Blossoms έδειχναν ήρεμοι και χαλαροί καθώς αλληλεπιδρούσαν με μικρά παιδιά από έναν τοπικό σύλλογο ράγκμπι στο Saint-Herblain πριν από την τελευταία προπόνηση της φάσης των ομίλων στο Stade du Vigneau.

Οι Brave Blossoms θα ελπίζουν για την ίδια γαλήνη την Κυριακή στο Stade de la Beaujoire, καθώς επιδιώκουν μια νίκη που θα τους φέρει στα προημιτελικά για δεύτερη συνεχόμενη φορά.

“Η προσέγγιση αυτή την εβδομάδα ήταν να είμαστε ήρεμοι και ξεκάθαροι σε αυτό που κάνουμε”, δήλωσε ο αμυντικός προπονητής της Ιαπωνίας, Τζον Μίτσελ, στην ενημέρωση των δημοσιογράφων την παραμονή του αγώνα.

“Η εστίαση ήταν να δώσουμε καλές επιδόσεις και πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχουμε.

Και αυτό σημαίνει “να μην επαναπαυόμαστε στις δάφνες μας” μετά τη νίκη επί της Σαμόα, δήλωσε ο Michael Leitch, ο οποίος γιόρτασε τα 35α γενέθλιά του το Σάββατο.

Ο Michael Leitch της Ιαπωνίας μιλάει σε συνέντευξη Τύπου στην Τουλούζη της Γαλλίας, στις 7 Οκτωβρίου 2023, μία ημέρα πριν από τον αγώνα των Brave Blossoms για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι με την Αργεντινή ( WeLoveSports).

Η Αργεντινή θα επιδιώξει να εκφοβίσει την Ιαπωνία και να επιβάλει τη σωματική της δύναμη στους Brave Blossoms και ο Leitch δήλωσε ότι οι παίκτες γνωρίζουν ότι εναντίον της Σαμόα και της Αγγλίας η ομάδα είχε αποδυναμωθεί στα τελευταία 20 λεπτά.

Αυτό είχε επιτρέψει στα νησιά του Ειρηνικού να αρπάξουν τη νίκη από τα σαγόνια της ήττας, ενώ η Αγγλία είχε πετύχει μερικούς πόντους για να εξασφαλίσει ότι η διαφορά της νίκης δεν αντικατοπτρίζει με ακρίβεια το παιχνίδι.

“Στα τελευταία 20 λεπτά, όταν αρχίζει η κόπωση, πρέπει να διατηρήσουμε τον έλεγχο της μπάλας και του παιχνιδιού”, δήλωσε ο Leitch.

Παρόλο που οι προπονητές προσπαθούν να αποφεύγουν τα κλισέ, υπήρξαν αρκετές αναφορές στους σαμουράι κατά τη διάρκεια του τουρνουά, ιδίως κατά την προετοιμασία για τον τελευταίο αγώνα του Ομίλου Δ.

Αυτή την εβδομάδα, ο προπονητής Keita Inagaki μίλησε για “ρίξιμο του katana (ιαπωνικά για το σπαθί) στον αντίπαλο”.

“Χρησιμοποίησα αυτή την αναφορά στη συνάντηση της άμυνάς μας”, είπε. “Για τους Ιάπωνες, πριν από πολύ καιρό, ήταν δύσκολο για έναν σαμουράι να τραβήξει σπαθί, γιατί αυτό σήμαινε ότι ή εσύ ή αυτός θα πέθαινε, υπήρχαν μόνο δύο πιθανές επιλογές. Νομίζω ότι η σημερινή κατάσταση της ομάδας είναι πολύ παρόμοια.

“Πρέπει να κερδίσουμε για να κάνουμε το επόμενο βήμα και ακονίζουμε το κατάνα μας όχι μόνο για ένα χρόνο, αλλά για χρόνια. Δουλεύουμε πάνω στις δεξιότητες που απαιτούνται για να ρίξουμε αυτό το σπαθί, και τώρα πρέπει να το κάνουμε.

Εν τω μεταξύ, ο Heeler Atsushi Sakate μίλησε για τη φράση “η εποχή των σαμουράι”.

“Χρησιμοποιήσαμε την έκφραση “εποχή των σαμουράι” για να υπενθυμίσουμε στους εαυτούς μας τα δεσμά μας, το θάρρος μας και τους στόχους μας”, είπε.

“Δεν θέλουμε να είναι απλώς μια λέξη, θέλουμε να αναλάβουμε δράση. Είναι μια λέξη που χρησιμοποιούμε για να περάσουμε δύσκολες στιγμές και έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου η αντίδραση όλων είναι αυτόματη μόλις την πούμε.

Τον νικητή περιμένει μια πτήση για τη Μασσαλία και ένας αγώνας, πιθανότατα με την Ουαλία, για μια θέση στα ημιτελικά. Για τον ηττημένο, η πτήση της επιστροφής θα είναι πολύ μεγαλύτερη.