Σκέιτμπορντ: Η Ακάμα κερδίζει το Ολυμπιακό q’fier των γυναικών, ο Σιράι 2ος στους άνδρες

Η 14χρονη Γιαπωνέζα Λιζ Ακάμα κέρδισε για πρώτη φορά αγώνισμα street skateboarding την Κυριακή στο πλαίσιο των Ολυμπιακών προκριματικών στο Παρίσι, ενώ ο Σόρα Σιράι ήρθε δεύτερος στην κατηγορία των ανδρών.

Τέταρτη στους δύο προηγούμενους προκριματικούς αγώνες, η Akama ανέβηκε στην κορυφή στη Ρώμη με 263,90 βαθμούς. Πέτυχε 90,07 στην πέμπτη και τελευταία προσπάθεια για τον καλύτερο γύρο της και πέρασε μπροστά από την Αυστραλή Chloe Covell.

Η Liz Akama από την Ιαπωνία τρίζει ένα rail κατά τη διάρκεια της πέμπτης προσπάθειας καλύτερου κόλπου της στον τελικό των γυναικών κατά τη διάρκεια του προκριματικού Ολυμπιακού αγώνα street skateboarding στη Ρώμη, 25 Ιουνίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

“Δεν έχω καταφέρει ποτέ να ανέβω στο βάθρο, γι’ αυτό είμαι πολύ χαρούμενη”, δήλωσε η Akama αφού έβγαλε ένα κόλπο που δεν είχε εκτελέσει ούτε μία φορά στο χώρο. “Νιώθω ότι είμαι ένα βήμα πιο κοντά στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Από τις άλλες τέσσερις Γιαπωνέζες που έφτασαν στον οκταπλό τελικό, η Yumeka Oda τερμάτισε τρίτη με 246,38, η Miyu Ito πέμπτη, η Aoi Uemura έκτη και η Momiji Nishiya, χρυσή ολυμπιονίκης του δρόμου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όγδοη.

Ο Ολυμπιονίκης του Τόκιο Shirai συγκέντρωσε 263,36 βαθμούς στο αγώνισμα του δρόμου των ανδρών, ενώ ο Αμερικανός σταρ Nyjah Huston, νικητής του πρώτου προκριματικού αγώνα, επικράτησε με 276,51 βαθμούς.

“Έδειξα ότι μπορούσα να το κάνω”, δήλωσε ο Shirai αφού συγκέντρωσε 93,16 βαθμούς στην τέταρτη διαδρομή του μέσα από τη φάση του καλύτερου κόλπου. “Πήγε τέλεια, ενώ ένα λάθος θα με έφερνε σε κακή θέση, και ένιωσα χαρά όπως ποτέ άλλοτε.

Ο τέταρτος προκριματικός γύρος θα διεξαχθεί στη Λωζάνη της Ελβετίας τον Σεπτέμβριο.

Ο Sora Shirai από την Ιαπωνία αγωνίζεται στον τελικό των ανδρών κατά τη διάρκεια Ολυμπιακού προκριματικού αγώνα street skateboard στη Ρώμη στις 25 Ιουνίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports