Σκέιτμπορντ: Ο Νισίγια παίρνει την πρώτη του νίκη στα προκριματικά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

Ο Ιάπωνας Momiji Nishiya κέρδισε το Σάββατο τον τέταρτο προκριματικό αγώνα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού στο street event των γυναικών. Η χρυσή Ολυμπιονίκης των Αγώνων του Τόκιο κατέκτησε επίσης την πρώτη της νίκη στο World Skateboarding Tour.

Η γιαπωνέζα πρωταθλήτρια του skateboarding Momiji Nishiya (Γ) ποζάρει για μια φωτογραφία μετά τη νίκη της στον τελικό του street event γυναικών σε προκριματικό αγώνα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού στη Λωζάνη της Ελβετίας, στις 16 Σεπτεμβρίου 2023, μαζί με τους συμπατριώτες της Yumeka Oda (Λ) και Toa Sasaki, οι οποίοι τερμάτισαν δεύτεροι στις γυναίκες και στους άνδρες αντίστοιχα. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Η 16χρονη συγκέντρωσε 259,81 βαθμούς, μπροστά από τη συμπατριώτισσά της Yumeka Oda, που τερμάτισε δεύτερη με 249,77 βαθμούς, και την Paige Heyn, που ήρθε τρίτη, αφού η Αμερικανίδα συγκέντρωσε 243,93 βαθμούς στη Λωζάνη της Ελβετίας.

Η Ιαπωνέζα Momiji Nishiya, Ολυμπιονίκης του skateboard, ετοιμάζεται να κερδίσει τον τελικό του street γυναικών κατά τη διάρκεια προκριματικού αγώνα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού στη Λωζάνη της Ελβετίας, στις 16 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Η Nishiya πήρε τον τίτλο με την πέμπτη της προσπάθεια στη φάση των καλύτερων τρικ, σημειώνοντας 86,91 για να φτάσει στην κορυφή.

“Είμαι πολύ χαρούμενη. Είχα αποφασίσει να κερδίσω αυτό το αγώνισμα”, δήλωσε η Nishiya. “Τα κατάφερα χάρη στην οικογένειά μου, την προπονητική μου ομάδα και πολλούς ανθρώπους που με ενθάρρυναν μέχρι το τέλος. Είμαι πραγματικά ευγνώμων.

Ο Toa Sasaki τερμάτισε δεύτερος για το καλύτερο αποτέλεσμα της Ιαπωνίας στους άνδρες, με τα 270,53 του να μην είναι αρκετά για να νικήσουν τα 275,94 του Αμερικανού νικητή Nyjah Huston. Ο Βραζιλιάνος Giovanni Vianna τερμάτισε τρίτος με 268,06.