Σούμο: Η χαμηλόβαθμη Αταμιφούτζι νίκησε την Τακαγιάσου και ανέβηκε στην κορυφή της κατάταξης

Ο άγνωστος Atamifuji πήρε την πρωτιά στο φθινοπωρινό μεγάλο τουρνουά σούμο την Τρίτη, αφού κέρδισε μια μάχη στήθος με στήθος με τον πρωτοπόρο Takayasu.

Με τον μοναχικό yokozuna Terunofuji να απουσιάζει λόγω τραυματισμού, και τους παλαιστές στις τρεις διακεκριμένες βαθμίδες “sanyaku” να μην είναι σε θέση να ανταποκριθούν, ο maegashira Takayasu (7ος) και ο Atamifuji (15ος) αναμετρήθηκαν στον πιο πολυαναμενόμενο αγώνα της 10ης ημέρας στο Ryogoku Kokugikan.

Ο Maegashira #15 Atamifuji (δεξιά) νικά τον #7 Takayasu την 10η ημέρα του φθινοπωρινού μεγάλου τουρνουά σούμο στο Ryogoku Kokugikan στο Τόκιο στις 19 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports).

Συναντώντας για πρώτη φορά, οι δύο ηγέτες συγκρούστηκαν έντονα στον εναρκτήριο αγώνα και αντάλλαξαν χτυπήματα πριν ο Atamifuji (9-1) αποσταθεροποιήσει τον Takayasu (8-2) και τον σπρώξει στο χώμα.

Ο πρώην ozeki Takayasu, που στόχευε στο πρώτο του Emperor’s Cup μετά από αρκετές αποτυχίες, φάνηκε να προσγειώνεται άτσαλα και να κουτσαίνει από το dohyo.

Ο 21χρονος Atamifuji, που επέστρεψε στην ελίτ κατηγορία makuuchi για πρώτη φορά μετά το ντεμπούτο του τον Νοέμβριο του 2022 (4-11), αναμένεται να αντιμετωπίσει τον komusubi Tobizaru (5-5) στο 15ήμερο τουρνουά.

Ο Tsurugisho (16ος), που ξεκίνησε την ημέρα μόνος του στη δεύτερη θέση, έπεσε μία θέση στην κατάταξη (7-3) μετά την ήττα από τον Kinbozan (10ος) (6-4). Είναι ισόβαθμος στους βαθμούς με άλλους τρεις maegashira και τον ozeki “kadoban” Takakeisho, ο οποίος απειλείται με υποβιβασμό, και απέχει πλέον μόλις μία νίκη από τις οκτώ που απαιτούνται για να διατηρήσει τη θέση του.

Ο Takakeisho χτύπησε το Νο 4 Ura (5-5) κατευθείαν στο χώμα, αφού ο ευκίνητος maegashira μπήκε χαμηλά από το άλμα. Και οι δύο παλαιστές έπρεπε να επαναλάβουν τον αρχικό τους αγώνα, ο οποίος έληξε χωρίς οι κριτές να μπορέσουν να αναδείξουν νικητή αφού και οι δύο παλαιστές πέταξαν πάνω από την άκρη.

Ο Kadoban ozeki Kirishima δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό, πέφτοντας στο 6-4 αφού αποκλείστηκε από τον νέο komusubi Nishikigi (5-5).

Ο νέος ozeki Hoshoryu (4-6) κέρδισε επάξια τη νίκη, συντρίβοντας τον sekiwake Wakamotoharu (6-4). Ο νικητής του τουρνουά του Ιουλίου εκτοξεύτηκε από το σημείο και έβγαλε νοκ άουτ τον αντίπαλό του πριν αυτός προλάβει να αντιδράσει.

Οι sekiwake Kotonowaka και Daieisho βελτιώθηκαν σε 6-4 με νίκες επί του Νο. 1 Meisei (4-6) και του Νο. 2 Asanoyama (5-5) αντίστοιχα.