Σούμο: Η Atamifuji ηττήθηκε, Takakeisho, Takayasu 1 νίκη το φθινόπωρο

Ο μοναδικός ηγέτης και 15ος maegashira Atamifuji υπέστη τη δεύτερη ήττα του στο φθινοπωρινό μεγάλο τουρνουά σούμο την Πέμπτη, με το προβάδισμά του να μειώνεται σε μία μόνο νίκη έναντι του ozeki Takakeisho, νικητή του 12ου γύρου, και του rank-and-filer Takayasu, 7ου στην κατάταξη.

Ο Atamifuji (10-2) παρέμεινε ήρεμος και άντεξε ένα μπαράζ σπρωξιμάτων από τον Daieisho (8-4), αλλά δεν μπόρεσε να αντιδράσει σε ένα βίαιο sekiwake takedown και κατέρρευσε στο χώμα του Ryogoku Kokugikan, όπου ο νικητής του Emperor’s Cup εξασφάλισε μια νίκη-ρεκόρ στη 15ήμερη διοργάνωση.

Το τουρνουά ήταν μια πραγματική επανάσταση για τον Atamifuji, ο οποίος κάνει μόλις τη δεύτερη εμφάνισή του στην ελίτ κατηγορία makuuchi, αφού ο 21χρονος έκανε 4-11 στο ντεμπούτο του στην κορυφαία κατηγορία τον Νοέμβριο και αγωνίστηκε τους επόμενους τέσσερις αγώνες στη δεύτερη κατηγορία juryo.

Ο Daiseisho (L) αγωνίζεται με τον Atamifuji κατά τη διάρκεια της 12ης ημέρας του φθινοπωρινού μεγάλου τουρνουά σούμο στο Ryogoku Kokugikan στο Τόκιο στις 21 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Ozeki Takakeisho (9-3) ήταν στα καλύτερά του σπρώχνοντας τον νέο sekiwake Kotonowaka (6-6) γύρω και έξω από το υπερυψωμένο ρινγκ. Η νίκη του ανοίγει το δρόμο για μια ενδιαφέρουσα αναμέτρηση με τον Atamifuji την Παρασκευή, όταν οι δύο άνδρες θα συναντηθούν για πρώτη φορά.

Ο Τακαγιάσου (9-3), νούμερο 7, παρέμεινε στη διεκδίκηση μόλις και μετά βίας. Με το ένα πόδι στο άχυρο, ο πρώην ozeki κέρδισε τον komusubi Nishikigi (5-7) για να σταματήσει το σερί των δύο ηττών του.

Το νούμερο 16 Tsurugisho (8-4) ηττήθηκε από το νούμερο 4 Ura (6-6). Ο κοντόχοντρος ακροβάτης πήρε μια σταθερή λαβή ζώνης κάτω από την αριστερή μασχάλη για να ρίξει τον ψηλότερο αντίπαλό του με μια αγκιστρωτική ρίψη στο εσωτερικό του μηρού στην άκρη.

Ο απειλούμενος με υποβιβασμό ozeki “kadoban” Kirishima (7-5) παρέμεινε μια νίκη μακριά από τη θέση του στη δεύτερη κατηγορία του σούμο, αφού δεν κατάφερε να αποκρούσει μια αντεπίθεση με γκραπ από τον sekiwake Wakamotoharu (7-5), με την καθυστερημένη ρίψη του χωρίς ζώνη να αποδίδει.

Ο νέος ozeki Hoshoryu (6-6) ισοφάρισε το ρεκόρ του με την τρίτη συνεχόμενη νίκη του, αφού άντεξε τα χτυπήματα στο λαιμό καθώς και μια καθυστερημένη προσπάθεια κατάρριψης από τον Gonoyama (7-5) σε μια ήττα με χτύπημα.

Οι Abi (2ος), Onosho (6ος), Kinbozan (10ος) και Mitakeumi και Hokuseiho (11ος) ανέβηκαν στο 8-4.