Σούμο: Νισικίγκι και Χοκουτοφούτζι παραμένουν στην κορυφή στη Ναγκόγια, ο Χοσορίου πέφτει

Οι παλαιστές Grassroots Nishikigi και Hokutofuji πέτυχαν και οι δύο την ένατη νίκη τους την Τρίτη στο μεγάλο τουρνουά σούμο της Ναγκόγια και παρέμειναν στην κορυφή μετά την αναπάντεχη ήττα του sekiwake Hoshoryu.

Η τριάδα μπήκε στη 10η από τις 15 ημέρες στην Dolphins Arena της Ναγκόγια σε τριπλή ισοβαθμία για την πρωτιά, αλλά ο συνήθως αστραπιαίος Hoshoryu βρέθηκε σύντομα στο πίσω μέρος του αγώνα και υπέστη τη δεύτερη ήττα του.

Ο Hoshoryu, ανιψιός του πρώην μογγολικού yokozuna Asashoryu και ένας από τους τρεις sekiwake που επιδιώκουν την προαγωγή σε ozeki, τη δεύτερη υψηλότερη βαθμίδα του σούμο, είναι ένας από τους πιο επιθετικούς παλαιστές στην ελίτ κατηγορία makuuchi, αλλά ήταν δεύτερος στην επίθεσή του απέναντι στον komusubi Kotonowaka.

Ο Kotonowaka (R) παίρνει τον έλεγχο του αγώνα του εναντίον του Hoshoryu κατά τη διάρκεια της 10ης ημέρας του μεγάλου τουρνουά σούμο της Nagoya στην Dolphins Arena στη Nagoya, στην κεντρική Ιαπωνία, στις 18 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports).

Ο Kotonowaka (6-4), ο οποίος είχε χάσει από τον Hoshoryu στις προηγούμενες 10 συναντήσεις τους, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το πλεονέκτημά του και άρπαξε μια αμφίχειρη ζώνη πριν ρίξει τον sekiwake στο στρώμα.

Οι δύο εναπομείναντες ηγέτες κέρδισαν και οι δύο χάρη σε λάθη των αντιπάλων τους.

Ο κορυφαίος maegashira Nishikigi ξεπέρασε ένα κακό ξεκίνημα απέναντι στον τρίτο Meisei (4-6) και κέρδισε για τρίτη συνεχόμενη μέρα. Αναγκασμένος προς τα πίσω από την επίθεση του Meisei, ο Nishikigi απέφυγε την ήττα πιάνοντας μια λαβή ζώνης καθώς υποχωρούσε.

Ο Nishikigi (επάνω) νικά τον Meisei κατά τη διάρκεια της 10ης ημέρας του μεγάλου τουρνουά σούμο της Ναγκόγια στην Dolphins Arena στη Ναγκόγια, στην κεντρική Ιαπωνία, στις 18 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports).

Παρόλο που ο Meisei διατήρησε το πλεονέκτημά του, απέτυχε να εκτελέσει μια ρίψη με ζώνη πάνω από τον βραχίονα και έπεσε προς τα πίσω έξω από το ρινγκ με τον Nishikigi από πάνω.

Νωρίτερα, ο Νο 9 Hokutofuji πήρε μια εύκολη νίκη επί του Νο 7 Tamawashi (6-4), όταν το πίσω πόδι του Μογγόλου Iron Man γλίστρησε στην αμμώδη επιφάνεια του υπερυψωμένου ρινγκ και έπεσε.

Ο Hokutofuji (πίσω) νικά τον Tamawashi κατά τη διάρκεια της 10ης ημέρας του μεγάλου τουρνουά σούμο της Ναγκόγια στην Dolphins Arena στη Ναγκόγια της κεντρικής Ιαπωνίας, 18 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports).

Ο νέος ozeki Kirishima, ο οποίος έχασε τους τέσσερις πρώτους αγώνες στη Ναγκόγια λόγω θλάσης στα πλευρά, βελτιώθηκε σε 4-4-2 στην προσπάθειά του για οκτώ νίκες στο ντεμπούτο του στην κατάταξη.

Ο σκληρός Νο 4 Ura (4-6) ανάγκασε τρεις φορές τον Kirishima να επιστρέψει στις αχυρόμπαλες και παραλίγο να τον ρίξει κάτω με μια ρίψη, αλλά ο Μογγόλος ozeki διατήρησε την ισορροπία του και επικράτησε του maegashira.

Αν ο Kirishima δεν κερδίσει οκτώ αγώνες, θα αγωνιστεί ως απειλούμενος με υποβιβασμό “kadoban” ozeki τον Σεπτέμβριο.

Ο Sekiwake Daieisho σημείωσε την όγδοη νίκη του στην προσπάθειά του για άνοδο, ενώ ο Wakamotoharu, που επίσης διεκδικεί να γίνει ozeki, υπέστη την τρίτη του ήττα, από τον Onosho #5 (5-5).