Σούμο: Ο Νισικίγκι χάνει από τον Κοτονοουάκα, μαζί με τον Χοσορίου στην 1η θέση

Ο αρχηγός Nishikigi υπέστη την πρώτη του ήττα στο μεγάλο τουρνουά σούμο της Ναγκόγια από τον komusubi Kotonowaka το Σάββατο, υποχωρώντας στην πρώτη θέση σε ισοβαθμία με τον sekiwake Hoshoryu που επιδιώκει την άνοδο και άλλους δύο παλαιστές.

Παίρνοντας διπλή εσωτερική λαβή από την αρχή, ο Κοτονοουάκα ανάγκασε γρήγορα τον μαεγκασίρα Νισικίγκι (6-1) να βγει από το ρινγκ και να τερματίσει το σερί των 14 νικών του από το μεγάλο τουρνουά του Μαΐου.

Ο Nishikigi (L) χάνει από τον Kotonowaka την έβδομη ημέρα του μεγάλου τουρνουά σούμο της Ναγκόγια στην Dolphins Arena στη Ναγκόγια της κεντρικής Ιαπωνίας, 15 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Nishikigi, ηλικίας 32 ετών, πρόκειται να προαχθεί για πρώτη φορά στις τρεις ελίτ βαθμίδες “sanyaku” κάτω από τον yokozuna. Τώρα μοιράζεται το πρώτο σκαλοπάτι της Dolphins Arena με τους Hoshoryu, Tamawashi (n°7) και Hokutofuji (n°9).

Είχε νικήσει όλους τους άλλους εν ενεργεία παλαιστές του sanyaku, καθώς και τον αποσυρμένο πλέον μεγάλο πρωταθλητή Terunofuji, πριν πέσει από τον πανίσχυρο Kotonowaka (5-2) την έβδομη ημέρα του 15ήμερου αγώνα.

Ένας από τους τρεις sekiwake που διεκδικούσαν προαγωγή στη δεύτερη υψηλότερη βαθμίδα, τον ozeki, ο Hoshoryu επέδειξε εξαιρετική τεχνική για να νικήσει τον πρώην ozeki και σημερινό νούμερο 4, Asanoyama.

Ο ανιψιός του πρώην μεγάλου πρωταθλητή της Μογγολίας Asashoryu έλεγξε τον αγώνα με μια εσωτερική λαβή της ζώνης και έριξε τον Asanoyama (4-3) στο χώμα με μια ρίψη πάνω από τον βραχίονα, αφού ο maegashira των 168 κιλών έδειξε μεγάλη ευκινησία για να αντιμετωπίσει την πρώτη προσπάθεια του Hoshoryu για τον ελιγμό.

Ο Mitakeumi (1-6) πήρε την πρώτη του νίκη όταν κράτησε μακριά από τον νέο ozeki Kirishima (2-3-2), ο οποίος έχασε τις τρεις πρώτες ημέρες του αγώνα με πληγωμένα πλευρά. Ο πρώην ozeki έδωσε ένα ισχυρό εναρκτήριο χτύπημα και έφτασε στην καθοριστική νίκη.

Οι άλλοι δύο sekiwake, Daieisho και Wakamotoharu, βελτιώθηκαν σε 5-2 κερδίζοντας το #4 Ura (4-3) και το komusubi Abi (3-4) αντίστοιχα.

Ο Hoshoryu (πίσω) νικά τον Asanoyama κατά τη διάρκεια της έβδομης ημέρας του μεγάλου τουρνουά σούμο της Nagoya στην Dolphins Arena στη Nagoya, κεντρική Ιαπωνία, 15 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports)