Σούμο: Ο τραυματίας νέος ozeki Kirishima θα εμφανιστεί από την 4η ημέρα στη Ναγκόγια

Ο νέος ozeki Kirishima θα μπει στο ρινγκ στο Nagoya Grand Sumo Tournament από την τέταρτη ημέρα δράσης την Τετάρτη, αφού έχασε τρεις αγώνες με θλάση στα δεξιά πλευρά, δήλωσε ο σταβλίτης του Michinoku.

Ο 27χρονος αποσύρθηκε αρχικά από το 15ήμερο τουρνουά στην Dolphins Arena πριν από τον εναρκτήριο αγώνα του την Κυριακή, λέγοντας στην Japan Sumo Association ότι είχε διαγνωστεί και θα χρειαζόταν τρεις εβδομάδες για να αναρρώσει. Αλλά ο Μιτσινόκου δήλωσε την Τρίτη ότι ο παλαιστής του “ήθελε να συμμετάσχει”.

Ο Kirishima απεικονίζεται να προπονείται στο στάβλο του στη Ναγκόγια στις 11 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Kirishima προπονήθηκε στο στάβλο του το πρωί της Τρίτης με μέρος του αυχένα, του ώμου και της πλάτης του δεμένο με επίδεσμο και έλαβε θεραπεία μετά τη συνεδρία.

“Θα δώσω ό,τι έχω για να αγωνίζομαι κάθε μέρα με το στυλ μου, ενώ θα επικεντρωθώ στο να μην τραυματιστώ ξανά”, δήλωσε ο Kirishima.

“Θα έπαιρνα κάποια άδεια αν ήταν πραγματικά σοβαρό, αλλά γίνεται λίγο καλύτερα. Ένα μέρος του εαυτού μου ήθελε επίσης να λάβει μέρος από την πρώτη ημέρα. Έχω την υποστήριξη των φιλάθλων και δεν είναι καλό να ξεκουράζομαι για πολύ καιρό.

Ο Michinoku, ο οποίος είχε συμβουλεύσει τον Kirishima να αποσυρθεί την Κυριακή, δήλωσε ότι η “ισχυρή θέληση” του παλαιστή ήταν πίσω από την τελευταία απόφαση.

“Η ικανότητά του να ανακάμπτει είναι εκπληκτικά γρήγορη”, δήλωσε ο διευθυντής του στάβλου, ο ίδιος πρώην ozeki, ο οποίος, πριν από τον αγώνα, έδωσε στον μογγολικής καταγωγής παλαιστή, ο οποίος προηγουμένως ήταν γνωστός ως Kiribayama, το παλιό του όνομα στο ρινγκ.

“Δεν μπορεί να αποδώσει άσχημα. Ο ozeki έχει μια ευθύνη. Ελπίζω να στοχεύσει σε ένα νικηφόρο ρεκόρ και να είναι έτοιμος να νικήσει τρεις σεκιουάκε”, πρόσθεσε ο Μιτσινόκου αναφερόμενος στους Νταεΐσο, Γουακαμοτοχάρου και Χοσορίου, οι οποίοι αναζητούν ένα καλό ρεκόρ στη Ναγκόγια για να εξασφαλίσουν την προαγωγή τους σε οζέκι.

Ο Kirishima κέρδισε την προαγωγή του σε δεύτερο ozeki αφού σημείωσε ρεκόρ 11-4 στην καλοκαιρινή συνάντηση του Μαΐου. Ήταν μια νίκη καλύτερος από το πρότυπο των 33 νικών από τρεις συνεχόμενους αγώνες που αγωνίζεται ως sekiwake ή komusubi.

Αν δεν καταφέρει να κερδίσει οκτώ από τους έντεκα αγώνες του στη Ναγκόγια, ο Κιρισίμα θα παλέψει ως απειλούμενος με υποβιβασμό “kadoban” ozeki στη φθινοπωρινή συνάντηση του Σεπτεμβρίου, όπου θα πρέπει να φτάσει αυτό το όριο για να μην χάσει την ιδιότητά του ως ozeki.

Ο Kirishima είναι ο πρώτος παλαιστής που αποσύρεται την ίδια ημέρα με το ντεμπούτο του ως ozeki από την αρχή της εποχής Showa το 1926.