Σούμο: Ο Hoshoryu παραδέχεται ότι νιώθει την πίεση ενός πρώτου τίτλου στη Ναγκόγια

Ο νέος πρωταθλητής του μεγάλου τουρνουά σούμο της Ναγκόγια, ο Hoshoryu, παραδέχτηκε ότι ένιωσε πίεση τη Δευτέρα, καθώς αγωνίστηκε για το πρώτο του κύπελλο του αυτοκράτορα και την προαγωγή του σε ozeki.

Ο 24χρονος Μογγόλος σεκιουάκε κατέκτησε τον τίτλο την Κυριακή στην Dolphins Arena κερδίζοντας σε αγώνα μπαράζ τον μαεγκασίρα Νο 9 Χοκουτοφούτζι, αφού οι δυο τους ολοκλήρωσαν το 15ήμερο τουρνουά με ισοπαλία 12-3.

“Μετά την όγδοη ημέρα, δεν μπορούσα να κοιμηθώ”, δήλωσε ο Hoshoryu σε συνέντευξη Τύπου στη Ναγκόγια. “Μόλις έφτασα σε διψήφιο αριθμό, η πίεση ήταν μεγάλη.

Ο Sekiwake Hoshoryu διαβάζει από μια εφημερίδα για τη νίκη του την προηγούμενη μέρα στο Μεγάλο Τουρνουά Σούμο της Ναγκόγια, καθώς συναντά τον Τύπο στη Ναγκόγια στις 24 Ιουλίου 2023. (Φωτογραφία αρχείου)( WeLoveSports)

Ο Hoshoryu προκρίθηκε στους γύρους νοκ-άουτ μετά τη νίκη του στον τελευταίο προγραμματισμένο αγώνα του εναντίον του 19χρονου νεοσύλλεκτου εντυπωσιακού Hakuoho, ο οποίος έγινε πρωτοσέλιδο επιχειρώντας να γίνει ο πρώτος πρωτοεμφανιζόμενος στην κορυφαία κατηγορία που κερδίζει ένα πρωτάθλημα εδώ και πάνω από έναν αιώνα.

Φτάνοντας το βασικό όριο των 33 νικών από τρία διαδοχικά τουρνουά ως komusubi ή sekiwake, ο Hoshoryu εξασφάλισε ουσιαστικά την προαγωγή του στη δεύτερη υψηλότερη βαθμίδα, ozeki, για το επόμενο μεγάλο τουρνουά.

Η Ιαπωνική Ένωση Σούμο αναμένεται να επισημοποιήσει την προαγωγή του σε έκτακτη συνεδρίαση την Τετάρτη, καθιστώντας τον τον έβδομο ozeki της Μογγολίας μετά την προαγωγή του Kirishima μετά το τουρνουά του Μαΐου.

Αλλά ο ανιψιός του Μογγόλου yokozuna Asashoryu που αποσύρθηκε δήλωσε ότι δεν θα είναι ικανοποιημένος μέχρι να φτάσει στην ιδιότητα του μεγάλου πρωταθλητή όπως ο θρυλικός θείος του.

“Αυτό το πρωτάθλημα δεν είναι το τέλος”, δήλωσε ο Hoshoryu. “Δεν έχω φτάσει ακόμα στην κορυφή της κατάταξης. Θέλω να προπονηθώ όσο πιο σκληρά μπορώ με αυτόν τον στόχο στο μυαλό μου”.