Σούμο: Ο Kirishima κερδίζει τον πρώτο του αγώνα ως ozeki μετά από 3 ημέρες απουσίας

Ο νεοπροαχθείς ozeki Kirishima κέρδισε τον πρώτο του αγώνα ως δευτεραθλητής σούμο, βγάζοντας νοκ άουτ τον komusubi Kotonawaka την Τετάρτη, αφού έχασε τις τρεις πρώτες ημέρες του μεγάλου τουρνουά σούμο της Nagoya με θλάση στα πλευρά.

Ο μοναδικός ozeki ελλείψει του τραυματία Takakeisho, ο Kirishima πήρε την πρωτιά στο τουρνουά την τέταρτη ημέρα στην Dolphins Arena, αφού ο μοναχικός yokozuna Terunofuji (1-3) αποσύρθηκε με πρόβλημα στο γόνατο.

Ο Kirishima (Δ) νικά τον Kotonowaka την τέταρτη ημέρα του μεγάλου τουρνουά σούμο της Ναγκόγια στην Dolphins Arena στη Ναγκόγια της κεντρικής Ιαπωνίας, 12 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports)

Η αποχώρηση του Terunofuji ακολουθεί την πρώτη συνεχόμενη ήττα του από την αναμέτρηση του Σεπτεμβρίου 2022, από την οποία επίσης αποσύρθηκε πριν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και στα δύο γόνατα και χάσει τα επόμενα τρία τουρνουά.

Στον τελευταίο αγώνα της ημέρας, ο Kirishima (1-1-2) δεν έδειξε εμφανή σημάδια πόνου στα πλευρά καθώς έπεσε από το θόλο αναζητώντας μια λαβή ζώνης.

Ο Kotonowaka (2-2) αντέδρασε με arm lock, αλλά ο Μογγόλος grappler που ήταν γνωστός ως Kiribayama τον έσπρωξε πίσω από πίσω πριν μπορέσει να χρησιμοποιήσει την λαβή.

Οι τρεις σεκιουάκε που διεκδικούν την προαγωγή τους ολοκλήρωσαν την ημέρα με 3-1. Ο Daieisho υπέστη την πρώτη του ήττα, ενώ οι Wakamotoharu και Hoshoryu επέστρεψαν στις νίκες στο 15ήμερο τουρνουά.

Ο Daieisho έγινε το τελευταίο μεγάλο όνομα που έπεσε θύμα του νούμερο 1 maegashira Nishikigi, του οποίου το τέλειο ξεκίνημα 4-0 περιελάμβανε νίκες επί των Terunofuji και Hoshoryu. Ο sekiwake ήταν γρήγορος στο ξεκίνημα, αλλά εκτέθηκε σε μια κίνηση δύναμης που του άρπαξε το χέρι καθώς έπεσε μπροστά.

Ο Wakamotoharu πήρε μια απλή νίκη επί του Midorifuji (0-4), σπρώχνοντάς τον πίσω στην άκρη και ρίχνοντάς τον κάτω, ενώ ο Hoshoryu νίκησε τον Mitakeumi (0-4), τον πρώην ozeki, καθώς έσκαβε τα τακούνια του στο άχυρο.

Ο Kirishima παραλαμβάνει το βραβείο νίκης αφού νίκησε τον Kotonowaka την τέταρτη ημέρα του μεγάλου τουρνουά σούμο της Nagoya στην Dolphins Arena στη Nagoya, στην κεντρική Ιαπωνία, 12 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports)