Τένις: Ακτιβιστές διέκοψαν το παιχνίδι στο Γουίμπλεντον σε μια ημέρα λήθης για την Ιαπωνία

Ο Ιάπωνας Sho Shimabukuro έχασε στον πρώτο γύρο του απλού ανδρών στο πρωτάθλημα τένις του Wimbledon την Τετάρτη, αφού ο αγώνας του διακόπηκε από περιβαλλοντικούς ακτιβιστές που όρμησαν στο γήπεδο πετώντας κομφετί και κομμάτια παζλ.

Τρεις άλλοι Ιάπωνες παίκτες αποκλείστηκαν επίσης στον πρώτο γύρο, οι Taro Daniel και Shintaro Mochizuki στους άνδρες και η Nao Hibino στις γυναίκες.

Ο Sho Shimabukuro από την Ιαπωνία παίζει με τον Grigor Dimitrov από τη Βουλγαρία στον πρώτο γύρο του απλού ανδρών στο τουρνουά τένις του Wimbledon στο Λονδίνο στις 5 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ από τη Βουλγαρία νίκησε τον Σιμαμπουκούρο με 6-1, 6-2, 6-1.

Ο αγώνας, που είχε ήδη αναβληθεί κατά μία ημέρα λόγω κακοκαιρίας, ξεκίνησε με καθυστέρηση πριν διακοπεί λόγω βροχής κατά τη διάρκεια του πρώτου σετ. Στη συνέχεια, ακτιβιστές της Just Stop Oil σκόρπισαν πορτοκαλί κομφετί και κομμάτια παζλ στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του δεύτερου σετ, διακόπτοντας το παιχνίδι για περίπου 50 λεπτά.

Ένας ακτιβιστής αποβλήθηκε γρήγορα, ενώ ένας άλλος κάθισε σταυροπόδι στον αγωνιστικό χώρο πριν τελικά απομακρυνθεί.

Η ομάδα διέκοψε επίσης αγώνες ποδοσφαίρου, ράγκμπι και κρίκετ, καθώς και άλλες αθλητικές εκδηλώσεις.

“Διαγωνιζόμαστε σοβαρά”, δήλωσε για το περιστατικό ο debutant του Grand Slam Shimabukuro. “Μπορεί να έχουν κάποιο κίνητρο, αλλά δεν θα έπρεπε ποτέ να κάνουν τέτοια πράγματα.

Ο 25χρονος από το Gifu της κεντρικής Ιαπωνίας δήλωσε επίσης: “Δεν μπορούσα να παίξω το τένις μου. Αυτό που συνέβη έκανε τα πράγματα δύσκολα και για μένα.

Επίσης, την Τετάρτη, ο Νόβακ Τζόκοβιτς, που επιδιώκει τον πέμπτο συνεχόμενο τίτλο στο Wimbledon, νίκησε τον Αυστραλό Τζόρνταν Τόμσον με 6-3, 7-6(4), 7-5 στον δεύτερο γύρο.

Στον τρίτο γύρο προκρίθηκε και η νούμερο ένα των γυναικών Iga Swiatek, η οποία νίκησε την Ισπανίδα Sara Sorribes Tormo με 6-2, 6-0.