Τζούντο: Τα αδέλφια Ολυμπιονίκες στοχεύουν να χτίσουν το προβάδισμα στο Παρίσι

Μία ημέρα μετά την παραλαβή των πρόωρων εισιτηρίων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, ο Ιάπωνας Χιφούμι Άμπε και η αδελφή του Γιούτα, αμφότεροι Ολυμπιονίκες του τζούντο στο Τόκιο, δήλωσαν την Παρασκευή ότι θα αξιοποιήσουν τον επιπλέον χρόνο τους.

Η Ιαπωνική Ομοσπονδία Τζούντο την Πέμπτη ονόμασε τέσσερις προκριματικούς για το 2024, μεταξύ των οποίων ο Χιφούμι στα 66 κιλά και η Γιούτα στα 52 κιλά, λέγοντας ότι είχαν δημιουργήσει επαρκή διαφορά από τους αντιπάλους τους με βάση τα αποτελέσματά τους σε διεθνή τουρνουά και άλλους παράγοντες.

Ο Ιάπωνας τζουντόκα Hifumi Abe (L) και η αδελφή του Uta ποζάρουν για φωτογραφίες στο Τόκιο στις 30 Ιουνίου 2023, μία ημέρα μετά την επιλογή τους να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι. ( WeLoveSports)

Τον Μάιο στη Ντόχα, η Γιούτα και ο Χιφούμι κέρδισαν ο καθένας το δεύτερο συνεχόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημά του, δίνοντάς τους τέσσερις παγκόσμιους τίτλους ο καθένας.

“Είμαι ανακουφισμένος, αλλά η μάχη αρχίζει εδώ. Θα κερδίσω με τα χέρια ψηλά”, δήλωσε ο 25χρονος Hifumi, καλωσορίζοντας την παρατεταμένη περίοδο προετοιμασίας. “Θα τελειοποιήσω το τζούντο μου και θα κάνω αυτή τη χρονιά γεμάτη ικανοποίηση.

Ο Γιούτα, 22 ετών, δεσμεύτηκε να δημιουργήσει ένα στυλ τζούντο που “όλοι λένε ότι είναι δυνατό” και που “δεν αφήνει περιθώρια ελιγμών (στους αντιπάλους)”.

“Θα προσπαθήσω να προετοιμαστώ για να δώσω το 120% στο στρώμα στο Παρίσι”, δήλωσε.

Δύο πρωτοεμφανιζόμενες στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η τρεις φορές κυρίαρχη παγκόσμια πρωταθλήτρια των 48 κιλών Natsumi Tusnoda και η εναρκτήρια παγκόσμια πρωταθλήτρια των 70 κιλών Saki Niizoe, πήραν τις υπόλοιπες δύο θέσεις για το Παρίσι την Πέμπτη.

Οι Ιάπωνες τζουντόκα (από αριστερά προς τα δεξιά) Natsumi Tsunoda, Hifumi Abe, Uta Abe και Saki Niizoe ποζάρουν για φωτογραφίες στο Τόκιο στις 30 Ιουνίου 2023, μία ημέρα μετά την ανάθεση των θέσεων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι. ( WeLoveSports)